uskrs2

Tu je! Uskrs…barem onaj koji slavimo po Gregorijanskom kalendaru. I ne brinite, čeka vas sličan post, blago meni, ponovo za mesec dana. E sad, stvar je sledeća – pored Božiča, Uskrs je definitivno najidealniji DIY praznik i oberučke bi ga prihvatila da manje – više jedino ja u našoj porodici ne jedem jaja. I ma koliko bih volela da isprobam sve Pinterest ideje na ovo temu, moram da pazim na svoj holesterol. A kako ćemo raznorazna jaja svih boja i sa svim mogućim nalepnicama dobiti sa različitih rodbinskih strana odlučila sam se za nešto veoma jednostavno. Toliko jednostavno, da vam ovaj uradi-sam projekat neće uzeti više od pola sata (od kojih je 10 minuta samo za kuvanje jaja).

uskrs1

Šta će vam trebati:

  • jaja (daaah)
  • crni marker (onaj za sve površine)
  • tanka žica
  • makaze
  • sitno cveće

Skuvajte jaja – znam, logično. Sačekajte da se ohlade – još logičnije, znam. Žicom izmerite obim glave jajeta i savijte je u mali obruč. Zatim uzmite malo dužu žicu od te kojom ste napravili obruč i obavijte je oko sitnog cveća te je zatim obavijte oko obruča kojeg ste prvo napravli i voila – imate venčić. Na kraju vam samo ostaje da nacrtate oči, nos i usta.

Starija Julija je insistirala na političkoj korektnosti te je tako jedno jaje moralo da bude dečko – pogodili ste, ono bez trepavica. Ono drugo sa dobrim naznakama pointilizma je od mlađe Kasje.

uskrs3

Šta da vam drugo kažem do standardnog: Hristos se rodi!

Comments are closed.