Znate već – ima dana kad ste raspoloženi, sve mi boje lepo stoje mindseta, biće sve ok i udri brigu na veselje estetike.

A ima dana kad vam treba mir, negde bi se ušuškali, raščistili um a i police.

E isto tako je i sa vašim okruženjem – nekada vam prijaju boje i mnogo stvari a nekada vam treba ozbiljan decluttering. Mari Kondo style.

Meni još nije uspelo da dostignem taj nivo Kinfolk meditacije – znate ono jedna polica sa samo jednom vazom i jednom knjigom i to je to.

I iskreno se nadam da nikada i neću dostići taj nivo zena jer volim sitnice, držim se uspomena i tog nekog ispuni život bojama i emocijama stila. So last decade, znam.

Ali sta ću.

Ipak primereno mom,što jednom lepo Josipa Lisac reče na koncertu, godištu i moj pogled na sitnice koje život znače se menja.

Obrnuto proporcionalno – što više godina, to manje stvari.

A da police možete urediti baš onako kako vama odgovara upravo govori ova objava jer vas ovde čeka smirenija i pročišćenija varijanta.

A za dva dana ona „girls just wanna have fun“ verzija.

U suštini su pravila igre ovde jednostavna – sve je u manje – više istom tonalitetu, igrate se samo oblicima i teksturama.

Kad me pitaju na šta pijem ja uvek odgovorim na prazne flaše 🙂 Jer mnoge od njih su suviše lepe da bi završile u đubretu i mogu da posluže kao savršena vaza. Ovo su flaše neke finske votke i ne nisam je sama popila, mislim da je polovina ishlapila 🙂

Pri stiliranju polica trebaju vam knjige i nešto ovalno (vaza, činija, skulptura, čiča gliša koju je vaše dete napravilo u školi) da razbije oštre linije knjiga i polica.

Knjige ređamo vertikalno i horizontalno. Knjiga imam za još pune dve ovakve police ali sam odlučila da za njih napravim proper biblioteku a da ovde sa njima ne preterujem.

Slike policama daju dubinu, boju i teksturu.

Biljke,život. Ne zaboravite na biljke!

I za kraj još samo sitnica u vidu sitnica 🙂 Uvek ima mesta za neke drage stvarčice koje vam znače – bilo da je reč o suveniru sa putovanja ili nekoj dragoj uspomeni koju ste nasledili od bake.

I to je to.

Pa rekli smo da ovog puta nećemo da preterujemo 🙂

Čitamo se ponovo u četvrtak.

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!