cestitka

Ovo je jedan od onih stvarno zabavnih uradi-sam projekata koji vam, obećavam, neće oduzeti mnogo vremena. Knjižicu – čestitku sa dečijim slikama možete pokloniti bakama i dekama, rođacima koji ne žive u istom gradu za onaj ju-vidi-koliko-su-porasle efekat! Ako vam je Instagram račun prepun zanimljivih sličica izradite ih polaroid style i tako lepo upakovane poklonite dragoj prijateljici kao podsećanje na vaše zajedničko letovanje. Knjižice su zgodne i kao thank-you poklon svim zvanicama koje su prisustvovale vašem venčanju. Naravno ako vam ne smeta da ih napravite dvesta!:) Verujem da ćete se i sami setiti nekog novog i vama svojstvenog načina kako i kome možete pokloniti ovaj mali foto album.

Šta će vam trebati:

  • malo deblji beli karton za korice (u knjižari sam jeftino kupila dva veća kartona od kojih možete da napravite barem 50 knjižica!)
  • deblji beli papir ako ćete na njemu da štampate fotografije (mada zbog finalnog kvaliteta ipak preporučujem da fotografije izradite u malom formatu ili koristite jako dobar štampač)
  • selotejp, makaze, lenjir i skalpel te podlogu na kojoj možete da ga koristite a da ne oštetite površinu ispod (ako ne ide drugačije, koristite kuhinjsku dasku za sečenje kao podlogu)
  • ukrasnu samolepljivu traku tzv washi tape (koji ćete dezen koristiti zavisi od prigode)

cestitka-5

Prvo morate da slike selotejpom zalepite i tako od njih napravite malu knjižicu

cestitka-4

Zatim od kartona isečete korice za knjižicu. Neka korice budu barem za pola centimetra duže nego knjižica – na taj način se stranice unutra neće oštetiti.

cestitka-6

Na red dolazi najzabavniji deo – dva kartona spojite samolepljivom dekorativnom trakom i pri tome pazite da je traka dovoljno široka da lepo pokrije ivice sa obe strane.

cestitka-7

Koliko će knjižica biti velika naravno zavisi od veličine fotografija koje su unutra.

Dimenzije kojih smo se mi držali su sledeće:

širina foto knjižice – 7 cm, dužina foto knjižice – 10 cm (sam print fotografija je bio manji tako da je na papiru ostalo dovoljno mesta da se nešto rukom dopiše)

širina korica – 8.5 cm, dužina korica – 11 cm (sa svake strane po pola centimetra)

širina dekorativne trake:barem 2 cm

cestitka-3

Pošto je tako malena, knjižicu-čestitku možete poslati poštom ili unajmiti Krcka Oraščića da je dostavi u vaše ime:)