Veći šok od onog da je Pantone za boju 2017. proglasio greenery je Pantone boja za ovu godinu! A to je, ako već niste čuli a sigurna sam da jeste, ultra violet. Ne, nežno lila, ne ona ljubičasta koja već „vuče“ na roze već prava, punokrvna, in your face LJUBIČASTA!

I, iako mi se sviđa objašnjenje Pantone tima da je ova boja izabrana jer „communicates originality, ingenuity, and visionary thinking that points us toward the future“, ipak moram da zakjučim: ljubičasta stvarno nije moja boja!

I, dok se ljubičasta i ja očigledno baš ne slažemo, čini se da se ultra ljubičasta dobro slaže sa svima ostalima! Lepo joj pristaje crvena, smaragdno zelena, roze, lila pa čak i plava. Lepo naglašava drvo, razmrda vaš mahagoni pod i čini da zlato, mesing i srebro zasijaju u punom sjaju.

Ova boja nije stidljiva i zahteva svoje mesto u prostoru, bilo da je reč o celom zidu ili samo nekom komadu nameštaja.

Dobro, rećićete vi, ali šta mi sada da radimo? A moj odgovor će, kao i uvek, biti: sve, samo ponešto ili ništa.

Možete da se odlučite da u svoj stan unesete malo te produhovljenosti i sanjarenja obojeći zid u ljubičasto (ne zaboravite, uvek ga možete okrečiti) ili da kupite samo tabure u toj boji i tako naglasite ostatak vašeg nameštaja. Kupite ljubičastu vazu i u nju stavite ljubičasto cveće – ako to nije ultra violet onda ne znam šta je!

A možete, jednostavno, ignorisati celu ovu ljubičanstvenu situaciju i čekati kraj godine da Pantone tim objavi novu boju 🙂

Ali, priznajte, u glavi se već kupate na ljubičastoj kiši…