Frka i panika počinju već polovinom novembra. Kako, šta, gde? Moj Pinterest fajl je prepun ideja i „deblji“ je svakim danom. U poplavi novih ideja, stvari koje već imamo, novih deja, tih slatkih novih ukrasa koji mi baš trebaju dobro je duboko uzdahnuti, isključiti barem na trenutak Sinatru koji pevuši božićne pesmice u vašoj glavi i dobro razmisliti.

Koji putem želim da krenem: zlatno i belo? Skandinavski (samo naizgled) opušteno? Sve u jednoj boji ili u svi bojama pa kud puklo da puklo!

Mogućnosti je nebrojano i zato je zaista dobro da, pre nego što krenete da kitite, razmislite kakav efekat želite da postignete. Za inspiraciju zavirite na Pinterest i sačuvajte samo ono što mislite da vam se BAŠ sviđa i što bi ove godine mogli da izvedete.

Posle samo nekoliko „pinovanja“ shvatila sam u kom pravcu moji božićni duhovi žele da me odvedu i uspela sam samu sebe da iznenadim jer sam se očigledno uželela zeleniša u vidu jelkica, eukaliptusa, kristalnih, zlatnih i crnih ukrasa i, u odnosu na protekle godine, malo više jednostavnosti.

Evo kako je to kod mene izgledalo a nadam se da ću većinu uspeti da ostvarim i uživo 😉

Ukrasite svoje obične lampice zelenišem – lišće masline, jelke ili eukaliptusa će dobro poslužiti.

Za lakše ukrašavanje dobro je imati plan: šta od postojećih ukrasa želim da iskoristim, šta novo da pridodam. Kod mene se, očigledno, provlači uvođenje zelenog što ne znači da ću se odreći nekih dragih ukrasa koje sam pravila proteklih godina. Samo ću probati da ih sve uklopim u neku celinu.

Predlozi za venac. dekoraciju iznad stola, na prozoru:

Bez torte, kekseva i poklona, naravno, ne ide:

I ne zaboravite ono najvažnije: ovo je onaj mesec kada treba da se zabavljate zato se ne opterećujte toliko šta sa čim ide već se smejte, zafrkavajte, grlite, volite i KITITE, KITITE, KITITE!!! 😉