Ne slavim Dan zaljubjenih! Zato me 14. februara ne zovite, ne šaljite mi poruke (pogotovo ne one lančane), stihove i raznorazne reči mudrosti. I to ne zato što ne verujem u ljubav. Upravo suprotno! Baš mi je skoro na jednoj žurci neko gledao u dlan. „Ti si jedan od onih romantičnih tipova, koja veruje u ljubav i u onu pravu osobu“ namrštio se i brzo prešao na sledećeg kao da se bojao da će se zaraziti nekom čudnom bolešću kojoj nema leka.

I pretpostavljam da je bio upravu. Samo što na mom dlanu nije pisalo i da sam zagriženi skeptik koji ne veruje u poklanjanje pažnje samo jedan dan već je neusmiljeno tražim (i poklanjam) svakodnevno. Ja sam vam jedan od onih tipova koji ne očekuju cveće 14. februara ali je prijatno iznenađena kada ga, for no reason, dobije dva dana kasnije. Ali više od cveća cenim to da neko redovno baca smeće, pomaže i onda kada se to od njega izrecno ne traži, tu je, prisutan.

Jedino čemu se na taj dan (kao, uostalom, i svaki drugi) ne protivim je hrana! I pošto put do srca vodi preko želudca danas vam predstavljam jedan brzinski uradi – sam za Dan zaljubljenih.

Nabavite krofne, uvijte ih u one prozorne kesice za zamrzavanje namirnica, obavijte šarenom trakom za koju ćete nalepiti ove zabavne kartice koje sam našla na zanimljivom DIY blogu Eighteen25😉

I DONUT no what I’d do withouth you

You had me at DONUT
DONUT forget that you are awsome!

Ukoliko se odlučite da sami pravite krofne evo recepta za Krofne od kokosovog i bademovog brašna:

Šta će vam trebati:

  • 25 g kokosovog brašna
  • 25 g bademovog brašna (u DM možete naći Sukrinovo kokosovo i bademovo brašno)
  • 50 g žutog šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvar soli
  • malo vanile u prahu
  • 4 jaja
  • 125 ml slatke pavlake
  • 50 g kokosovog ulja

Postupak:
Pomešajte sve suve sastojke. Umešajte jaja, tečnu slatku pavlaku i otopljeno kokosovo ulje. Sve to dodamo suvim sastojcima i dobro pomešamo. Mešavinu ulijemo u kalupe za krofne (ili mafine) i pečemo 15 min na 175 stepeni. Krofne pustimo da se malo ohladi a zatim ih na toplom kokosovom ulju pečemo par sekundi na svakoj strani.

Kada se ohlade prelijemo ih otopljenom crnom čokoladom.

Recept nisam probala zato mi javite ako ga isprobate 😉

I šta da vam kažem: sretan vam Dan zaljubljenih… svaki dan! 🙂