Svi to znamo: ne preskači doručak! Kao i što znamo da na prve zvuke alarma ne treba iskakati iz kreveta već se prvo dooobro protegnuti. Pa popiti malo tople vode sa limunom. Pa ne gledati odmah mail/Fb/Instagram već prvo pročitati nekoliko stranica knjige. Ili, još bolje, meditirati.

Bla, bla, bla, blaaa, blaaaaaaa…

Ok, realno – ko još radi sve od gore navedenog?! Dobro, hajmo ovako – ko radi bilo šta od gore navedenog?

Tako sam i mislila. Ali, znate, ne mora da bude tako. Ja, možda preskačem jogu, iz kreveta ne ustajem već se katapultiram, mlaku vodu vidim tek uveče pod tušem i to ako me ne mrzi da se istuširam. Ali jednu stvar (više) ne preskačem – a to je doručak!

Ali ne bilo kakav doručak! Doručak koji vas ujutru čeka spreman – čak i kada vi to niste.

Šta će vam trebati:

  • 120 g ovsenih pahuljica
  • 120 ml bademovog mleka
  • 240 ml vode
  • supena kašika čija semena
  • supena kašika javorovog sirupa
  • kašičica cimeta
  • malo ekstrata vanile (po želji)

Postupak:
Pomešajte pahuljice, bademovo mleko i vodu, dodajte čija semena, javorov sirup i cimet i pustite da odstoji u frižideru preko noći. Ako vam se ujutru žuri na posao/vrtić/kafu/date sa sobom uzmite plastičnu posudu u kojoj vas čeka već pripremljene i mekane pahuljice, prelijte ih sa malo vruće vode (da ih ne jedete hladne) i dodajte sveže voće, bademe, indijski orah, brusnice te prelijte nekim (voćnim) jogurtom – po želji, pahuljice su ukusne i bez toga.

Najbolja stvar kod ovog recepta je to što se

pahuljice ne kauvaju i tako ne gube na svojoj hranljivoj vrednosti i

što ih možete poneti u plastičnoj kutiji bilo gde a u drugoj plastičnoj kutijici već pripremljen miks voća i grickalica i imate doručak! 😉

Da čujem: ko sad nema vremena za doručak? 😉