Svet nam se okrenuo naopačke! Radimo od kuće i, istovremeno,radimo u kući. Često ne znamo više ni koji je dan u nedelji. Kažu, menjaju nam se navike pa se više nećemo ljubiti, grliti i rukovati.

Nadam se da ne.

Usled svih briga, iščekivanja i straha, ne obraćamo baš dovoljno pažnje na neke nove stvari koje se oko nas dešavaju.

Ne brinite, ovo neće biti objava o tome šta nam sve političari i drugi moćnici rade ( da Bill tebe gledam) pod izgovorom zaštite našeg zdravlja. O tome bi trebalo napisati celu jednu novu objavu. Možda bolje ceo jedan novi blog.

Ovo su novosti koje se dešavaju a, glej, nekako su uspele da nam promaknu. Govorim o IKEA novitetima, naravno.

Da, dragi moji ljudi, svet je možda prestao da se vrti, delfini plivaju Jadranskim morem i turista više ne potapaju Veneciju. Što ne znači da naš omiljeni švedski brend za sve to vreme nije u svoje (sad samo online) prodavnice izneo popriličan broj nekih veoma zanimljivih stvari.

Pa počnimo.

Kao prvo mislila sam da, pošto se već čitamo i samim tim i družimo već neko vreme, da će mi barem neko od vas javiti da Ikea sad ima super vaze! I to one – ah ovo sam kupila kod jednog umetnika kada sam prošle godine bila u onom mestašcu u Portugaliji – izgleda. Nisam ih, doduše, videla uživo ali po izboru materijala – staklo, keramika, bih rekla da se ne bih obrukala ako bi ih izložila na policama u svojoj dnevno sobi.

Sledeće – KORPE! Da, ako niste znali, korpe vam trebaju. Maltene kao i kvasac i dezinfekciono sredstvo ovih dana. Jer u njih možete na brzaka da pokupite sve one razbacane igračke i da se pravite da ste danima pospremali kuću. Tu možete da stavite sve one knjige i časopise koje želite da pročitate. A ako baš hoćete da izgleda da ste profi stilista, ubacite tu i neko ćebence ( i tu je Ikea izbacila nekoliko noviteta, 100 % pamuk) i jastuk i spremni ste za Pinterest 🙂

Kad smo već kod ušuškavanja – ova posteljina sa šarom koja je inspirisana crtežima flore iz 18. veka mi se čini poprilično ušuškano. Dobra posteljina može da promeni izgled cele vaše spavaće sobe. A možda i da vas natera da se duže zadržite u krevetu. Znate na šta mislim 🙂

A ukoliko razmišljate koji je najbrži način da promenite nešto u sobi, odgovor je svetlo! Mislim da mogu skoro 100% da garantujem da ovaj abažur možete da stavite u svaku prostoriju u stanu i svuda će lepo „leći“.

Tu su i ove TALLBYN lagane i elegantne lampe.

Ikea toliko dobro radi svoj posao da joj čak uspeva i da prolećno čišćenje učini stajliš i zanimljivim. Hajde recite da vas ova fotka ne inspiriše da uzmete četku i odmah krenete da ribate prelep pod svoje stare kuće negde u unutrašnjosti Italije. Ok možda u ovoj situaciji ne baš Italije ali znate na šta mislim. Ja def nabavljam ovu kecelju, đubravnik i praher koji mi, naravno, neće ničemu služiti ali uvek mogu da ga okačim na zid kao umetničko delo.

A kad smo već kod čišćenja da li znate da postoje zavese koje prečišćavaju vazduh u vašoj sobi? Znam i ja prvi put čujem. I ne verujem šta čujem. Ali u Ikei kažu da su ove zavese napravljene od tkanine koja je napravljena od recikliranih PET boca (već ovo mi se sviđa) i u kojoj se nalaze fotokatalizatori na bazi minerala koji, kada ih aktivira sunčeva svetlost, razgrađuju najčešće zagađivače vazduha u domu.

That’s all folks! barem dok Ikea ne izbaci novi katalog 😉

Šta mislite – da li mi je neki novitet promakao?

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!