Kad neko nazove svoj blog i IG profil carica sveta, onda znate sa kim imate posla! Nema tu:

  • izvinite ali ja bih samo pitala,
  • da li biste možda moguće ako vam ikako ne smeta
  • šta znam, ne znam šta će drugi reći…

Ne! Kad čitate carica sveta znate da ste na pravom mestu i da razgovarate sa pravom osobom. Iako bi mnogi od vas pomislili da iza ovog imena stoji neka ukroćena goropad, grdno bi se prevarili. Jer Urška je veoma prijatna, vedra i nasmejana osoba, mama dvoje dece i voljena supruga. Što ne znači da ne zna da kaže, a i napiše, reč, dve o položaju majki, njihovim mukama, ravnopravnosti u kući.

E sad, kad smo već kod kuće, u ovu koju možete ovde da vidite su se ona i njena porodica uselili pre dve godine. I od tada je, malo po malo, Urška sređuje.

Smatra, što i ja uvek pričam, da uređenje tvog životnog prostora nije projekat za jedan dan. Hej, nije čak ni projekat za nekoliko godina! To je neprekidan proces koji traje i u kojem bi trebalo da znamo da uživamo.

Pošto Urška nije profesionalac na ovom području ali to voli da radi i, ako smem da dodam, ima dobro oko pitala sam je čime se vodila pri opremanju svog doma.

Rekla je da je odmah odlučila da svi veći komadi nameštaja budu u neutralnim tonovima – na taj način se osigurala da joj nameštaj ne dosadi i brzo ne zastari. Solidni komadi od drveta ili svetlih boja su uvek dobra odluka jer ih uvek možete lako mešati sa različitim stilovima.

Što Urška i radi jer kaže da voli da se igra i da, s vremena na vreme, promeni nešto, nešto oduzme a nešto doda.

To se odnosi na sitnice, tekstil, jer je svesna da ne možemo da priuštimo da nameštaj stalno menjamo. A ne bi ni trebalo!

Uvek je u potrazi za dobrim tepihom, zanimljivim jastukom ili nekom sitnicom za dečiju sobu koju je isto tako potpuno sama opremila.

Što se kuhinje tiče, odluka je bila veoma laka – IKEA! I Urška je njome veoma zadovoljna. Dopunila ju je Gorenje aparatima, linija Classico koja se lepo uklapa sa ovim farmhouse stilom kuhinje.

Ne znam za vas ali ja sam odlepila za ovom bojom!

Ako nešto što joj se sviđa ne može da nađe ili kupi, Urška napravi sama. Mislim da je ovaj mini makeover IKEA kuhinjice pravi dokaz koliko boja i par vrednih ruku mogu da promene stvari.

Inače je veliki ljubitelj IKEE (a ko nije) i uvek zna da kupi onaj baš dobar komad za koji zna da če potrajati i da će u sobi izgledati veoma high end.

Često zaviri i u H&M home, Zara home i Vive gde uvek nađe nešto što će, što bi slovenci rekli, dati tačku na I prostoru.

Urška piše na slovenačkom ali vas svejedno pozivam da posetite njen blog i IG profil jer je opšte poznato da dobrom enterijeru ne treba prevod 😉

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!