IKEA radionicaNašu pažnju i trud ne zaslužuju samo dnevne i spavaće sobe, kuhinje i kupatila. Postoje prostorije u kojima ne provodimo onoliko vremena koliko bismo voleli jer haos – kako onaj životni, tako i onaj koji u tom prostoru vlada.

IKEA radionica
Ne zaboravite – sve počinje od inspiracije. Moodboard za Jeleninu radionicu

Ali da li bi se, ukoliko bismo raščistili naš dnevni raspored i prostor u kome želimo da boravimo, to promenilo? Verovatno se ovo pitala i Jelena, mama dvogodišnjeg dečka koja se borila da u toku dana nađe vremena da ode u radionicu i stvara.

IKEA radionica
Jelenina radionica – before & after
IKEA radionica
prvobitni izgled Jelenine radionice

Ali čak i kada bi joj uspelo da ode u svoj kreativni sobičak, tamo bi je dočekao nered, orman prenatrpan fasciklama i nezgodan raspored. Poželela je prostor, pa makar i ovako mali (soba ima 7,5 m2 ) gde će moći da stvara dok se njen mališan tu igra. Stolove sa pločom od punog drveta koji su specijalno za nju pravljeni su morali da ostanu ali sam zato sve ostalo promenila.

 

IKEA radionicaI pri tome koristila moj omiljeni sistem EVER a to je IKEA sistem  polica – IVAR🙂 I ako se pitate zašto, dovoljno je samo da odete do IKEA sajta i bacite pogled na sve mogućnosti koje ovaj sistem pruža. Da ne pričamo o tome da je IVAR napravljen od pune borovine koja već sama po sebi ima veoma lepu strukturu i boju…a može i da se boji! I dolazi kao police, ugaoni element, sa radnim stolom...pa šta ćete više? 🙂 Ozbiljnim, radnim stolovima dodala sam ovu IKEA nežnu lepoticu a pod krasi IKEA Overallt tepih.

IKEA radionica
na tzv pegboard možete da okačite svašta nešto

Pošto je, kao što rekoh, prostor mali sav alat je našao svoje mesto na tzv pegboardu na kojem možete okačiti šta god vam srce poželi a veoma se jednostavno pravi. Na taj način je na stolu ostalo dovoljno prostora za stvaranje dok su police postale zadužene za sve papire, papiriće, nacrte i preostali materijal.

IKEA radionicaI pored svih kutija, gajbica, fascikli i još fasciklizaista nema potrebe da na policama vlada haos! Dokumente i nacrte u fascikle, papire u kutije, djubre u kante za smeće, sve ostalo u gajbice, žičane korpe i završili ste posao. Ok, barem onaj, ne toliko kreativni, deo.

IKEA radionicaZa svoju dozu kreativnosti ćete morati da se okrenete jer se na zidu prekoputa nalazi tabla. Na njenom gornjem delu od plute Jelena može da kači sve ono što je inspiriše dok se njen mališan igra crtajući kredom po donjem delu table. Ja bih to nazvala win – win kombinacijom.

IKEA radionicaU ovoj prostoriji je, pored Jelene, svoje mesto našla i njihova mačka i to, ni manje ni više, u IVAR policama. Ako niste znali IKEA čak nudi i sve one stvarčice koje će učiniti da se vaše kuce i macešto bolje osećaju.

IKEA radionica
Mali prostor – mnogo mesta za kreativnost

Znači, sedam i po kvadrata, jedna mama umetnica, njen mališan, njihova mačka i , nadam se, još dosta prostora za kreativnost.

Kao i uvek volela bih da čujem šta mislite 😉

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!