Ima jedna kuća u Danskoj. U njoj žive dve plavokose devojčice Mor i Mernee. Govori se da je kuća začarana najboljim danskim dizajnom, bojama i eklektičnim stilom. Za to je zadužena njihova mama Louise koja je prava čarobnica! Naime teško je drugačije objasniti kako joj je uspelo da u hladnoj Danskoj stvori tako zanimljiv, topao i šaren dom.

Louise je odlučila da rezultate renoviranja kuće u koju su se uselili pre nekoliko godina zabeleži na svom blogu i nazvala ga je po svojim ćerkama – otud tako nemoguće ime bloga:)

Ali ako dobro pogledamo, videćemo da se zapravo u Louisinem domu ne radi o nikakvom abrakadabra već samo o uspešnom korišćenju pravila dobrog dizajna.


Louise se ne boji da eksperimentiše sa bojama. Naime ne samo da se ne boji već su joj boje najbolji prijatelji. Ona se, tako, jednog dana probudi odluči da zid iz bordo promeni u nežno roza, zamahne svojim čarobnim štapićem i  – puf! Čarolija pred našim očima.

 

 

I to se ne odnosi samo na zidove. Četku u ruke i od ove jednostavne i neupadljive drvene Ikea police napravi komad nameštaja o kome će svi gosti pričati.

Svaki zanimljiv prostor ima mnoštvo zanimljivih detalja – i Louise to itekako dobro zna. Što čudniji, to bolji! Zato se ne bojte da u svoj prostor unesete onu čudnu vazu vaše bake ili tapiseriju vaše tetke – možda to nije vaš stil ali će baš takvi detalji ransformisati vaš minimalističan/monohromatski/sveden/moderan prostor.

Igrajte se šarama! I teksturama! Slažite ih kao što bi slagali pitu: malo boje, šara tu, tekstura tamo, sve dobro promešati i gotovo!

Ali zašto svi toliko vole Mortilmernee dizajn? Zato što iz njega isijava ljubav i toplina. Louise je svu svoju ljubav ka svojoj porodici, svoje dve ćerke prenela na uredjenje prostora i rezultat je, kao i uvek kada je ljubav u pitanju, topao, šaren i zanimljiv dom.

Louise možete pratiti na njenom

blogu koji je, doduše, na danskom: