krecenje

Smatram da sam poprilično jednostavna osoba. OK, recimo… Meni date otvoren, svetao prostor u kojem su zidovi snežno beli, ja taj prostor napunim drangulijama i to je to. Zadovoljna sam! Ako se u tom prostoru još i nađe TV na kojem mogu da gledam maraton emisija o renoviranju starih kuća onda sam više i nego zadovoljna. Onda sam srećna. Kada smo Miha i ja kupili stari stan iz 60ih i odlučili da ga renoviramo (čitaj demoliramo), bilo je mnogo pitanja i odluka oko kojih nismo mogli odmah da se složimo: da li da sačuvamo zid između kupatila i wc (ok, whatever), šta da radimo sa postojećim starim parketom (tu smo postigli sporazum pa je tako u dnevnoj novi a u spavaćim stari parket) i da li da od špajiza napravimo walk-in garderobu (hell ya – oko toga ne popuštam). Jedina stvar oko koje smo se odmah složili je da zidovi ostanu beli.

Posle skoro pet godina došlo je vreme za promene. I dalje ne volim svetle boje na zidovima. Sigurno me nećete naterati da ih obojim u kanarinac žutu ili nežno roza i baš me briga šta svi svetski enterijer eksperti kažu! Ali po koji zid tu i tamo u nekoj lepoj tamnoj nijansi bi učinio da prostori izgleda zanimljivije i ušuškanije. Posle dugog razmišljanja i pregovaranja sa suprotnom stranom sa kojom se, eto, pogodilo da delim stan i život, donela sam sledeću odluku – tamno siva za wc i indigo plava za zid u hodniku. Mnogi izbegavaju tamne boje na zidovima, bojeći se da će „ugušiti“ sobu, učiniti je da izgleda mala i dosadna ali samo pogledajte donje slike! Ove boje ističu nameštaj, slike, luster – sve što pred njih stavite te ih tako na neki način osvetljavaju. Ukoliko imate sobu sa mnogo prirodnog svetla, just do it! A ako su prozori mali ili ih (kao u mom slučaju, nema) odlučite se za samo jedan zid u tamnijoj boji.

dark greyProstorija u kojoj i car ide peške je prva na mojoj „OBAVEZNO srediti u 2016.“ listi. Znam, rećićete da to baš i nije soba za pokazivanje ali samo razmislite – kada vam gosti dođu, skoro je izvesno da će hteti da je posete. Ako ne zbog drugog, onda da provere šminku i da li vam je wc šolja isto tako prljava kao njihova! Ne znam zašto ali mislim da ovaj podatak žene smiruje – imate , divnog muža, čist stan i poslušnu decu ali, eto, wc vam nije toliko čist znači – niste idealni! A možda to samo meni pomaže.

indigo

Zid u hodniku će poplaveti i tako postati idealna pozadina za crteže mojih ćerki koje čuvam i već neko vreme planiram da okačim. I da, znam da je ta nijansa plave sooo 2015. ali me nije briga! Trend baby plave ću prigrliti samo u vidu detalja a ionako se nije dobro povoditi za trendovima, zar ne?

dark green

Pitam se kako bi ova zelena izgledala u spavaćoj a možda i Serenity za dnevnu…

Kažu da, kada se jednom istetoviraš, obično dođeš po još. Izgleda da isto važi i za krečenje zidova.

Držite mi palčeve!:)