Mnoge moje drugaruce u šali kažu da su već prestale da me pitaju gde sam kupila novu tašnu ili pantalone jer znaju da je odgovor uvek isti – ZARA!:) Tu, pretpostavljam, nisam jedina obzirom da upravo ovaj španski brend najbolje (i najnosljivije) prenosi trendove sa modnih pisti i časopisa u naše ormane. Ono što me je zaista iznenadilo je činjenica da već nekoliko godina kada mi nešto zatreba (a i kada mi ne zatreba:)) zavirujem samo u njihovu radnju. Uđem u H&M, Stradivarius i njima slične, uzmem farmerke na kojima piše super skinny, low cut te top koji ima 100% poliester written all over it, okrenem se i izađem. Da li me to čini starijom (i pametnijom)?:) Nekada sam kupovala samo cipele na štiklu i imala ih mnogo više nego što sam uspela da ih iznosim. Ali tada mi nije bilo bitno da li su udobne i to što su, praktično, napravljene od plastike koja je primernija za pravljenje čaša za piknik nego za proizvod u kome treba da provedete ceo dan. Sada, imam jedan takav par za „posebne prilike“ dok mi je ostala obuća „ravna“. I znate šta? Svu tu obuću nosim do iznemoglosti, nekima od njih pokušavam da produžim život menjajući đon zato što ne želim da se odreknem njihove praktičnosti i udobnosti. I na sve to gledam sa nekim zen ponosom i, verujet mi, da ne žalim za vremenom „plastične obuće i uskih i kratkih suknji“.

Ali kao bivši modni stilista, kada po radnjama, poput visibaba,  počnu da niču prolećne kolekcije ne mogu da su suzdržim i imam osećaj da mi je sve to hitno potrebno!

Zato hajde da se prošetamo i pogledamo šta sve tu ima!:)

ZARA look SS 2016Ako mene pitate ovo bi bio moj idealan izbor za dnevnu i večernju variantu. I ništa vam više ne treba! 3/4 pantalone ili farmerke dobro idu i uz patike i sandale, belu majicu (ili košulju) sigurno već imate, dodajte neki laganiji trenč ili kaputić i you’re ready to go! Još se nisam usudila da iznesem matchy look sa desne slike (mada bih volela!) tako da pantalone možete kombinovati sa belom majicom a top sa pantalonama sa desne slike. Eto, spremni ste za proleće! Ali ipak hajde još malo da pogledamo.

ZARA kaputi SS 2016

Ove sezone (pojavljivali su se već i u prošloj) svoj kruti trench možete zameniti nećim laganijim i opuštenijim. Tu je i poprilično praktična varianta laganijeg kaputa bez rukava koju možete nositi sada preko džempera ili kasnije preko košulje/majice.

ZARA kosulje SS 2016

Dugačka košulja preko helanki za šetnju gradom ili bez ičega za šetnju plažom. Sako ide uz sve gore i dole pomenutim.

ZARA haljine SS 2016

Haljine, haljine, haljine! Zato što je lepo vreme i zato što smo žene pa nam se može! Poznajem mnogo ženskih osoba koje izbegavaju ovaj komad odeće misleći da je suviše zahtevan. Upravo suprotno – ok, morate da imate obrijane noge (ili ne?) ali to je to. Kada ujutru ustanete i imate samo 10 minuta da se spremite šta vam je lakše: da na sebe navučete haljinu i cipele/sandale/patike (sve ide) ili da tražite onu čistu košulju koja ide sa onim pantalonama koje ponovo moraju da idu sa baš onim cipelama. See my point?

ZARA zlatno SS 2016

Za večernji izlazak biram izgled sa leve slike – dugačka, zlatna haljina sa isto tako dugačkim nogama i kratkom riđom kosom koja uz sve to ide. Ali pošto sam bruneta visoka metar i žilet, mislim da ću ipak izabrati desni izgled. sa drugom jaknom, naravno – what were they thinking!?

ZARA cipele SS 2016

Za sve gore navedeno nam, naravno, treba i obuća. Već vidim da ću u ovim crnim espadrilama provesti celo proleće a u šljaštećim rimljankama celo leto. Patike imam ali su ove sa resicama neodoljive. Kao i ove zlatne sandale!

ZARA tasne SS 2016

Još i torba i završile smo! Moj izbor dokazuje da sa godinama nisi uvek nužno i pametniji. Imam već dve torbe od prevrnute kože koje ne nosim zato što su užasno prljave! Jednu sam čak i pokušala da spasem i odnela na hemijsko ali su mi samo ljubazno pokazali vrata. Tako da je za sve nas koji ne gledamo gde ostavljamo svoje torbice (pored tobogana na igralištu, u javnom prevozu, na podu – nije čudno što nemam para!), torbica u gornjem desnom uglu rešenje obzirom da je samo gornji deo kožni.

ZARA nakit SS 2016

Ako ovog proleća kupite nešto u Zari neka to bude nakit! U ovoj sezoni su nadmašili sami sebe!

ZARA modni dodaci SS 2016

A ako ja budem ovog proleća kupovala u Zari (čuj, ako), bez ove tri stvari ne izlazim!

Na kraju bih volela da napomenem da se zalažem za „pametno“ kupovanje – ako tako nešto u modi uopšte postoji. Što bi značilo da prednost zaista dajem stvarima koje ću dugo nositi, vintage komadima i odeći iz maminog/bakinog ormana. Sve u cilju izbegavanja masovne potrošnje. E sad, kada bih još samo mogla da nađem tu Stellu Mccartney u sebi i prestanem da kupujem kožu.

Ova objava je plod moje opsednutosti modom i nije sponzorisana od strane Zare. Da jeste, ja bih već bila u njihovoj radnji a ne ovde sa vama za kompjuterom!:)