Znate ono: new year, new me.
Ili ono: ove godine ću ofarbati orman/okrečiti/popraviti ono što visi već sedam godina…

Udjemo u novu godinu sa ogromnim entuzijazmom, već vidimo sebe kako naoružani četkama, testerama, čekićem i raznoraznom teškom artiljerijom napadamo one kutke našeg doma koji nas 365 dana u godini vrebaju iz mraka.
A mi odlučili da ih u tih novih 365 napadnemo i dokrajčimo ne bi li kraj te nove godine dočekali u sredjenom stanu.

Realnost?
Prvih sedam dana nove godine odmaramo, čekamo proleće jer zimi je suviše hladno. Onda nas negde u aprilu stigne prolećni umor kojeg uspemo da se otarasimo tek negde u junu. E tada treba već sakupiti pare za letovanje. U avgustu je toliko vruće da jedva držite i čašu rosea a kamoli četku. Septembra treba odvojiti pare za novu školsku godinu i krenuti u nove radne pobede. I, pre nego što se okrenete, ponovo je hladno i vi se spremate da dočekate kraj godine a slavina i dalje kaplje i tapete se ljušte.

Zato sam odlučila da vam baš sada, na samom početku godine, pokažem kako je ponekad potrebno samo malo dobre volje, vremena i sredstava da transformišete onaj BLAH kutak u WOW prostoriju.

Ne verujete?
Ovo su cifre:
5 dana
2 osobe
200 EUR

Cilj: potrošiti što manje para a biti zadovoljan rezultatom.

Kako će se kuhinjski elementi jednog prolećnog dana menjati, akcenat je stavljen na drugi kraj prostorije.


I pošto sam odlučila da zadržim sto i stolice koji su u odlično stanju, pala je odluka da ofarbam lamperiju, okrečim i zamenim pod.

“Očaravajuć” vinil je (bukvalno) leteo kroz prozor i zamenjen je laminatom i u tu svrhu je potrošeno pet kutija od po 15 EUR.

Da bih dobila nijansu plave koju sam želela morala sam (pažljivo) da pomešam crnu i plavu boju te sam zato kupila 2 kantice od po 0,25 i 0,75 l.

Za radijator je korišćena farba za metal, opet, kombinacija crne i sive. Postupak farbanja je bio nešto brži nego što je to bio slučaj sa farbanjem lamperije jer se boja odmah “lepila” za radijator dok je kod lamperije curela i zato ju je bilo potrebno polako nanositi i u manjim količinama.

Ostatak parica je otišao na IKEA ramove za slike, četke i litre i litre razređivača.

Na kraju sam okrečila, okačila slike, lampice i dekoraciju i to je bilo to 😉I da vam, za kraj, odam jednu tajnu: nikada neće biti dovoljno toplo/hladno/finansijski stabilno/opušteno/sa mirnom decom/vremenski ugodno…

Ponekad jednostavno morate da ustanete, uzmete četku u ruke i počnete.
Sve ostalo će se složiti samo od sebe.
I sigurno ćete mi se zahvaliti na kraju godine.

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!