spavaća soba

Pre nešto više od pola godine smo dete br 2 preselili u sobu kod deteta br 1 i za divno čudo dete br 1 se tome obradovalo! A bogami i ja jer je to značilo da ću posle pet godina spavaću sobu imati samo za sebe! Muž ima monopol nad kaučem i radnim stolom tako da cu ja drage volje prisvojiti krevet i njegov okoliš.

Da li znate šta to znači??!!

Naravno pored očiglednog: da ne moram više svaki put da ustajem po sto puta noću, saplićem se o krevetac, igračke, provlačeći se pored komode za previjanje da bi se dokopala vrata i otišla u kuhinju po čašu vode?

To znači da je vreme za MAKEOVER!

Ali ovaj će biti nešto drugačiji – onaj iz snova! Zato, hajde da zatvorimo oči, legnemo na čistu, novu posteljinu i…hej, nema spavanja, nisam još završila! Znači, zatvorimo oči i pretvaramo se da ograničen budžet i manjak slobodnog vremena nisu problem i krenemo!

Prva stvar, pa makar bila i jedina koju od svega ovoga kupim, su tapete! Ostatak stana je dosta povezan i nema sobe koja bi mogla da podnese tapete ali spavaća soba je kao stvorena za ta. Naravno, prvo u sve to moram da ubedim moju bolju polovinu kao i u činjenicu, da izabrane tapete koštaju malo bogatstvo na metar.

tapete

Zatim je tu makrame ili neka mala tapiserija koju ću, naravno, sama napraviti. Hej, pa rekla sam da sanjamo! To je, zapravo, dream scenario – realnost je da ću verovatno pokušati sama da je napravim nekoliko puta i onda početi da tražim nešto slično na Etsyju!

makrame

Spavaća soba ne bi bila spavaća soba da nema mesta za spavanje zato vam predstavljam njegovo veličanstvo – krevet! Naravno jedan već imamo ali bih ga odmah menjala za ovaj:

krevet

Dotični je iz Ikee ali je sve, samo ne jeftin! Ali priznajte, voleli biste da imate ovog  Georga Cloonyja (kreveta) u svojoj spavaćoj sobi!

Tu su naravno i noćni ormarići – užasavam se kada vidim da su na obe strane kreveta isti te ću zato izabrati jednog za NJU tj MENE i jednog za NJEGA

stocic za njustocic za njega

Zbog tapeta, makramea i svih detalja koji će tek uslediti, neka osvetljenje bude jednostavno. Ponovo za nju i njega.

thumb_lampa za nju 2_1024lampa za njega 2

 

Želja mi je da imam stolicu za ljuljanje, policu za knjige, te dovoljno slobodnog vremena da ih sve pročitam. Ovom Thonetu ne bih rekla ne!:)

thonet

Los Angeles Modern Auctions (LAMA) auction on October12, 2014 of 20th Century Modern Design and Fine Art

Preko potreban je i prostor namenjen kačenju odeće (koja je sada svuda po krevetu)

viseća garederoba 2

kao i ogledalo koje će pokazati da li izgledam pristojno pre nego što napustim stan (sada se služim onim u liftu).

ogledalo

I, last but not least, biljke! Ne samo da bi ulepšale sobu već i zato što prečišćuju vazduh te nam tako omogućavaju da lepše spavamo..

Processed with MOLDIV

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Ukoliko želite da vidite šta bih ja SVE stavila u svoju spavaću sobu posetite me ovde.

A kako izgleda vaša spavaća soba iz snova?

Processed with MOLDIV

 

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!