kliker

Verovatno ste do sada bili u nekoj od igraonica. Neki u njima provode više a neki manje vremena ali je verovatnoća da nikada niste kročili u jednu od njih veoma mala. Čak iako nemate decu! Nemojte mi reći da vam se nije desilo da vas drugarica pozove na kafu u neki kafić za koji još niste čuli a onda ste, kada ste se našle, svatili da vas je zapravo pozvala u igraonicu da bi ona ( a bogami i vi) mogli da svoj produženi espresso bez šećera i malo mleka popijete u miru.

Deci, naravno, nije bitno kako je igraonica uređena – važno da tu mogu da trčkaraju, valjaju se i igraju čak i kada je vreme napolju loše. U suštini njih bi mogli da odvedete u sobu oblepljenu strunjačama i da ih pustite da skaču dok se ne onesveste. Znam, jer smo mi nešto slično organizovali za Julijin peti rođendan.

Ali recite mi ovo: kada već morate da budete u igraonici, da li bi više voleli da je ona jedna ogromna prostorija sa raznoraznim penjalicama i toboganima gde ne možete da na miru popijete već pomenutu kafu ili bi se radije našli okruženi dobro osmišljenim prostorom, u kojem deca mogu da izraze svoju kreativnost a vi da odmorite oči i popijete tu kafu u bašti ispred?

Jer sam upravo na tako nešto naletela bazajući po Dorćolu. Samo nekoliko metara dalje od već svima nama dobro poznate Pržionice, Radionice i Holesterola u dvorištu koje igraonicu krije od vrveža ulice smestio se Kliker.

Ova igraonica nema vratolomne zezancije ali zato ima

kliker5

prostor za igranje (obratite pažnju na znak ne diraj!:)) te

kliker8

prostor za stvaranje. A ako detetu treba i malo fizičke aktivnosti uvek je tu tobogan

kliker3

i pravi auto!

 kliker7

Samo da namestim retrovizor i možemo da krenemo!:)

kliker13

Igraonica je prepuna zanimljivih detalja i dovitljivih DIY projekata. Ne znate šta bi sa starim poštanskim sandučićima? Zašto od njih ne napravite policu za igračke?!

kliker2

Imate gomilu Peza igračaka? Umesto da vam stoje raštrkane svuda po sobi izložite ih kao vredne kolekcionarske predmete!

kliker11

I dok se deca bezbrižno igraju vi poručite piće

kliker9

i uvalite se u jednu od udobnih stolica!

kliker15

A ako možete svog minni me da ostavite samog izađite u prostrano dvorište ispred i pročavrljajte sa ostalim roditeljima ili, jednostavno, samo uživajte u tišini.

kliker4

kliker10

kliker12

kliker6

kliker14

Sada kada nam je proradio Kliker sigurna sam da ćemo se ponovo vratiti u ovu igraonicu kada sledeći put dođemo u Beograd! Ćao!

kliker1

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!