Oh znam. Rećićete „još jedan od onih uvezenih praznika“. I slažem se da ne treba pomodarski prihvati sve ono što nam drugi serviraju. E sad: istina je da su još Kelti dolazak nove godine slavili 1. novembra i da su verovali da 31. oktobra mrtvi izlazili iz svojih grobova da bi posetile mesta gde su nekada živeli. Običaj su preuzeli i stari Rimljani koji su, da bi oterali te iste mrtve, dubili repe i u njih stvaljali sveće te ih ostavljali pred pragom svojih kuća. U srednjem veku, siromašni su na praznik Svih svetih išli od kuće do kuće i dobijali hranu u zamenu za molitve koje će sutradan, na Dan Svih svetih, izreći za umrle.

Tako da možemo da se složimo da nije sve krenula sa Disneyjem i Pajom i njegovim sestrićima. Pa čak je i taj crtani iz 1952. godine!

Nije bitno da li verujete u duhove i veštice, bitno je da verujete u dobar enterijer! I da volite da se igrate i da ukrašavate! 😉

Zato – prerušite se u neku zanimljivu ličnost, uzmite tu bundevu od koje već danima nameravate da napravite čorbu i krenite samnom u obilazak komšiluka. Posetićemo neke od najzanimljivije ukrašenih kuća te ukrasti po koju ideju za dekoriranje bundeva.

Ako ne želite da upotrebite sve svoje veštičje moći na dekorisanje za Halloween (i radije ih ostavljate za Božić i Novu godinu) onda počnite sa samo nekoliko detalja kao što su baloni, sveće ili nekoliko vaših najboljih šešira koji nehajno lebde u vazduhu 😉

A možda samo venac u karakterističnim Halloween bojama?

Neki na zabavu povodom Noći veštica dođu samo sa perikom dok se drugi maskiraju od glave do pete i insistiraju da im se celo veče obraćate sa „Vaše Visočanstvo“. E pa takvi ljudi imaju ovakve kuće:

Ali vi ne morate da preterujete – dovoljno je da ukrasite samo ulazna vrata kuće ili stana i svima će se zbog vaših sposobnosti stiliste zalediti krv u žilama.

Dosta vam je bundeva? Pogledajte ove i sigurno ćete promeniti mišljenje 😉

I na kraju – ne morate da potpuno poludite i okitite celu kuću. Dovoljno je samo nekoliko detalja i vaš dom će biti spreman za svoju prvu Halloween zabavu 😉