flowers-6

Flowers make me happy! I tačka. Nema tog događaja, dana ili emocije koje cveće ne može da proprati a i da izboljša. A da vam iskreno kažem – najviše volim da sama sebi kupujem cveće! Znam, čudno. Ali baš tada dobijem onaj osećaj luksuznosti i potpune ležernosti – prošla sam pored cvećare i odlučila da se častim cvećem. Ima li nešto lepše? E sad, živim u zemlji gde je cveće veooooma skupo – govorimo o 3 EUR za jednu jedinu ružu! Zato cveće kupujem po supermarketima i malim trikovima učinim da izgleda kao cveće iz najbolje cvećare. Da li vas zanima kako?

RAZNOVRSNOST

Uvek možete da idete na sigurno i kupite ducat ruža u istoj boji ali ja više volim da izaberem 3 vrste (ukoliko mi budžet to dozvoljava) cveća i kombinujem. Pri tome vodite računa da svo cveće nije iste veličine – recimo ruže možete da kombinujete sa nekim sitnijim cvećem, a „rupe“ uvek možete da popunite raznoraznim zelenišem koji obično nije skup i možete ga naći i u prirodi (paprat).

flowers-3

BOJA

Mišljenja sam da u buketu ne bi trebalo da kombinujete više od 3 boje a najbolje bi bilo da su neke od njih iste ali različite nijanse. Već sama različita tekstura cveća će doprineti da buket ne izgleda suviše „uniformisano“, čak iako je sličnih boja.

flowers-10UREĐENOST

Ovde, prvenstveno, mislim na sređivanje samog cveća – ružama je dobro odstraniti donje lišće (da ne bi trulelo) i trnje, te cveće skratiti na različite dužine. Ono koje pretstavlja vaš centralni deo oko koga ćete graditi buket može da bude više, ostalo malo niže, neko može da „visi „iz vaze.

flowers-8

IZNENAĐUJUĆ FAKTOR

Ubacite u buket nešto neočekivano – u mom slučaju je to grana šipka koju sam našla u parku (inače se vodim time da u buket uvek unesem nešto ubrano a ne kupljeno) ili da koristite nešto što već imate u kući. Rotkvice i artičoke? Zašto da ne! Ovde je to pamuk, koji nije jeftin ali verujte mi da će vam se investicija isplatiti obzirom da je trajan, ne treba da stoji u vodi a izgleda lepo sam ili u kombinciji sa drugim cvećem. Mogu to biti grane koje ste našli u parku i isprskali ih belom ili zlatnom bojom – opcija je mnogo!

flowers-14

 

Kao i pri svakom drugom stajlingu (mode ili enterijera) i ovde je važno da se zabavite!:) I ne zaboravite da cveću menjate vodu dnevno.

Ovaj buket me je koštao 5.5 EUR: 3.5 za ruže i 2 za gerber, pamuk sam već imala a ostalo sam ubrala u parku.

flowers-11