vintage ukrasi-3

Ako sam ičim opsednuta, onda su to vintage novogodišnji ukrasi! Ok, i bele keramičke saksije. I uređenje cveća u vazi. I čisto bela sveža posteljina. I gledanje obnavljanja starih kuća na TVu. I obnova stanova. I obnova kupatila. I..ok, priznajem, imam problem. Ali stari ukrasi za jelku su moja dugogodišnja opsednutost koja uvek krene da me drma, pa, decembra. I kako sate i sate mogu da provedem na Etsy-ju (i Ebayu, i Bolhi, pa dobro, priznala sam da imam problem!) veliko je olakšanje ( za nas opsednute) kada možemo da kažemo da smo našli tu savršenu e-prodavnicu ili osobu koja može da ispuni sve naše ludačke opsesije. Jedna od takvih je Linenlaceandthread.

Gospođa (ili gospođica teško je reći iz mejl korespondencije) Grečen je iz Nemačke i od 2011. na Etsyju nudi vintage ukrase za jelku kao i ostale zanimljive stvarčice koje joj padnu pod ruku. U svojoj ponudi ima i po koji Steinbach komad i verujte mi – kada ih pogledate izbliza vidite zašto su tako posebni. U navali plastičnih, jeftinih ukrasa lepo je videti nešto što je neko napravio od drveta i ručno obojio pre više od 50 godina.

Možda ćete u ponudi naći nešto čega se vi sećate iz detinjstva i možda ćete posumnjati u vintage etiketu ali samo pomislite – kao klinci ste kitili jelku pre više od 30 godina. Stari ste!:)

E sad, nije svako spreman da da 10 evra na nešto što je jedva 5 cm visoko ali ja na to gledam (i svom mužu pokušavam da prodam) kao na nešto što će se još generacijama koristiti. Nešto što će naše devojčice predati svojoj deci i čemu će se ta deca radovati. Naravno, samo ako tada ne budu u modi neki ultra kul ukrasi iz pleksiglasa koji kada im se približite menjaju boju i oblik. U tom slučaju moja priča ne pije vodu i moram da se vratim na početak odnosno da moje ponašanje i sa tim povezanu kupovinu mogu jedino da objasnim kao opsednutost!

vintage ukrasi

Iako sam ove Deda Mraziće kupila u kompletu, stalno se guraju i svađaju te zato na jelci stoje svako na svojoj grani!:)

vintage ukrasi-5

Oduvek sam htela da imam svog ličnog Krcka Oraščića! Ovaj je lepotan visok 35 cm i može da ukrasi svaki prozor.

vintage ukrasi-2

Iako izgledaju kao da dolaze u kompletu ova dva ukrasa sam zapravo kupila odvojeno – jednog 2012. a drugog 2013. godine.

vintage ukrasi-4

Moje nepisano pravilo – svake godine po jedan poseban ukras pa će se već nakupiti!:) A već znam šta ću kupiti ovog decembra…

Ako želite da ukrase vidite u akciji pročitajte moj post the jelka.