Da li verujete u reinkarnaciju?

I da li ste razmišljali u kom obliku bi se vratili na ovaj naš srećno – tužno – sumorno – šareni svet?

I znam da Hinduizam kaže da bi, ako smo se u ovom životu stvarno potrudili, trebalo da se ponovo vratimo u ljudskom obliku. Možda nekom sa dužim nogama, recimo.

Mada, ne znam šta bi falilo da se vratimo kao leptir, ptica ili medved – prespavaju zimu.

Ja bih se vratila kao ovaj simpatičan, bradat Australijanac.

I za to imam bar dva dobra razloga:

  • živela bih u Australiji
  • kreirala bih ovakve zanimljive, šarene i cool enterijere

Ima nešto u tom australijskom dizajnu što je tako sveže, svedeno a istovremeno šareno i nimalo dosadnjikavo. Da,Skandinavci, vas gledam!

Ako budem samo još jednom morala da vidim minimalističnu kuhinju bez ručki na kojoj nema nikakvog posudja sem jedne, doduše savršeno stilizovane, pomorandže na pultu mislim da ću iščupati i ovo malo kose što mi je ostalo posle drugog porodjaja.

Znam da i vi isto mislite – dajte nam boje, dajte nam šare, dajte taj opevani (a tako teško dostižni) eklekticizam. Samo dajte da ne bude natrpano, može?

Natrpano vidim svaku nedelju popodne kad SVAKA STVAR KOJU POSEDUJEM u stanu biva iznešena i razbacana po stanu.

Mislim da se sad to moderno zove kreativna igra. Ja to i dalje zovem LOM.

Hoću da uživam u bojama ali neću da pri tome poludim i ne znam gde pre da gledam.

I zato su ovi enterijeri, ako mene pitate, tako zanimljivi a opet tako lako možemo zamisliti da i mi u njima živimo.

Ništa nije suviše high end iako, da se ne lažemo, nema tu baš ni mnogo IKEE. Sve stvari su pažljivo birane, mnoga su dela lokalnih umetnika – nešto čemu bi svi morali više da se okrenemo i pogledamo malo po komšiluku.

Ima tu i nekih starudija, vintage iskopavanja i pronalaženja. Mnogo umetnosti i sitnica koje su tu sa razlogom. A ne zato što su u JYSKu ponovo bile snižene stvari.

I ono što stanovnici ove zemlje sebi mogu da priušte u OGROMNIM količinama – biljke! Prostori kao da su projektovani oko njih pa često ne znamo gde se enterijer završava a gde eksterijer počinje. Unutra je napolju i napolju je unutra.

Imaju, za razliku od nas koji se gužvamo na ovom starom kontinentu, dosta mesta pa su tako i njihove prostorije velike i pružaju dovoljno mesta za posetu prijatelja, trčkaranje dece, nedeljno zalivanje biljaka uz kafu, pogled u nebo puno zvezda za…pa, život.

A to je ono čemu su enterijeri i namenjeni.

Zar ne?

Fotografije su preuzete sa thedesignfiles.net

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!