thumb_IMG_3735_1024

Zanimljivo kako nekada zaista male stvari mogu da nam promene i ulepšaju život. Samo par santimetara kraća kosa i vaša frizura izgleda potpuno drugačije. Samo malo boje na zidovima i prostorija izgleda kao nova. Nekoliko koraka od kante za smeće se nalaze kante za papir, ambalažu i staklo – mali gest sa vaše strane danas, veliki uticaj na vašu okolinu sutra (naravno ako to radite svakodnevno!). Danas je jedna mala stvar montirana na zid a već ima ogroman uticaj na, ok ne baš političko stanje u zemlji i poboljšanje zdravstvenog sistema,  ali pa, ima uticaj na MENE!:) Da ne pominjem, da mi je rešila problem sa kojim se svakodnevno susrećem a to je – gde okačiti i sušiti kuhinjske krpe. Znam, slažem se sa vama – stvar od bitne važnosti za vas i celu zemlju:)

thumb_IMG_3674_1024

Ali pogledajte samo to „privremeno“ rešenje – ovo je već peta godina kako tu stvarčicu koju sam dobila za sušenje veša na prozoru (koje mi nije padalo napamet da praktikujem) koristimo za kačenje i sušenja krpa i to na radijatoru. I kako tu ima poprilično mesta, nekako je to navelo sve ukućane da je, izgleda, iskoriste do maksimuma pa je tako svako počeo da upotrebljava svoju krpu. I na kraju dana završimo sa ovom tužnom gomilom.

Par koraka (i jedan izlet u Ikeu) napred i dobijemo ovo:

IKEA za krpe3

Ok, ovde treba da napomenem, da sam ovaj metalni držač obojila u belo i da ga nisam sama montirala obzirom da je zid trebao poprilično duboko da se buši. Ali ukoliko ste spretni sa bor mašinom samo montiranje vam neće uzeti više od 20tak minuta.

Onda vam samo preostane, da držač ukrasite ručno izrađenom keramičkom šoljicom, varjačom koju ste, takođe, sami ukrasili, kaktusima koji su UVEK dobra ideja i….čini mi se da sam nešto zaboravila?

IKEA za krpe5

A da, krpe, naravno!:)

IKEA za krpe2

I ukoliko se pitate ne, uprkos negodovanju moje bake koja to radi svakodnevno, obično ne štirkam i peglam svoje krpe. Ali rekoh, da se ne osećaju second-best pored svih već pomenutih predmeta.

IKEA za krpe

Šta kažete? Da li vam se rešenje problema dopada?

Razmislite pa pišite a ja odoh da još nešto „popravim“ u kući!:)