img_0044

Priznajem, ljubomorna sam na Maju. I ne zato što je ona mlada, slatka arhitektica sa odličnim ukusom za uređenje enterijera. Ne, ljubomorna sam jer zna da plete – nešto što sam ja oduvek htela da radim. I neko vreme sam se čak i time bavila – u osnovnoj na času domaćinstva. Baš me zanima da li i sada taj predmet postoji?

Bilo kako bilo, tada sam odkrila da – kada jednom ovladaš iglama i vunicom, pletenje može da bude izuzetno zadovoljavajuć i smirujuć proces. Sve moje bake su plele i čak bile u stanji da za samo pola sata ispletu nešto za moju Barbiku. Jednostavno su uzele igle (pošto bi pažljivo izabrale debljinu) i onda bi stvar počela da se odvija neverovatnom brzinom – igle bi išle gore dole, gore dola i voila – mrežica za moju punđu bi bila gotova.

Možda je sve to izgledalo tako lako kroz moje dečije oči jer zapravo pletenje jeste veština koja traži da joj se pažljivo posvetiš ne bi li ovladao njome. Ali koja, opet,  za „posledicu“ ostavlja rukavice, šal, džemper i kapu.

I baš o kapama je ovde i reč. Jer Maja pod imenom Oramaj plete divne, tople kape. Zaboravite na vreme kada vam je mama stvaljala kapu na glavu a vi je pred školom skidali jer nije bila moderna ili dovoljno cool. Ove kape ćete želeti da nosite STALNO! Zanimljivih su dezena i prilikom naručivanju na Etsyju možete i izabrati kombinaciju boja po svojoj želji te tako imati kapu koju niko drugi nema!

Ja sam se odlučila za model ROME ali bih veoma volela da imam i sve modele sa donje slike:)

img_0049

I ako se i dalje razmišljate da li je kapa nešto što bi želeli da nosite ove zime samo se setite dobre stare da „kapa glavu čuva“…

ili to beše cipela?:)

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!