Marsano store

Šta dobijete kad združite ljubav ka cveću, vintage nameštaj te zanimljivo i drugačije razmišljanje?

Neku posebni vrstu magije koja je stanovnicima Berlina poznata i kao Marsano.

Marsano store

Osnovana 2006. godine Marsano cvećara se odmah istakla po svojoj kreativnosti i odstupanja od onog što bi se u klasičnijim cvećarama očekivalo. Ovde vam mogu napraviti bilo šta što zamislite bilo da je reč o bidermajeru za venčanje, vencu za sahranu ili samo poseban buket za neku vama posebnu osobu. Onda vam svu tu divnoću od cveća stave u posebnu vintage vazu i upute vas kako da buket što duže održite u životu.

Marsano store

 

Vremenom, Marsano je procvetao i proširio svoju kreativnost – u prenosnom ali i bukvalnom smislu.

Marsano store

Naime, osnivači Annett KUhlman, Katrin Jahn i Andreas Namysl odlučili su da zakupe susedni prostor i tamo otvore vintage shop te, pored opremanja prostora nameštajem i cvećem, ponude i organizaciju događaja.

Marsano store

Da li to znači da prave fantastične cvetne aranžmane za reklame i modnu pistu, naruče 350 kg Haribo bonbona za proslavu ili ispune prostor zlatnim i srebrnim loptama? Odgovor je: naravno!

Jer, kako kažu u Marsanu: sve je moguće, morate samo da kažete – DA!

I da budete kreativni.

Marsano store

I zaista, već sama šetnja njihovim prostorom učini da se osetite inspirisanim. Između velikog drveća smokve, bendžamina i palmi, svežeg i suvog cveća nalaze se pažljivo izabran vintage nameštaj i dodaci za dom.

Marsano store

A vi ne znate kud pre da pogledate jer se u svakom kutku krije nešto zanimljivo – stara komoda, set šoljica, kaktusi u ručno rađenim saksijama, na jednom zidu je okačena slika, na drugoj vinatge haljina koja bi mogla tu i da ostane kao pravo, malo umetničko delo.

Marsano store

Ono najlepše – prostor i ponuda, uprkos visokim cenama na određenim komadima nameštaja, ne deluju pretenciozno i nedostupno. Štaviše, što ste više u tom prostoru, to više imate osećaj da ste svratili kod najbolje prijateljice na kafu.

Marsano store

Osoblje je zauzeto cvećem i uređenjem prostora i pušta vas da do mile volje razgledate, opipavate i, u mom slučaju, fotografišete.

Kada imeta neko pitanje ili želju – tu su.

Marsano store

Kada bi imali i aparat za espresso, mislim da bih ovde mogla da živim.

Marsano store

Čak i ako izađete iz prodavnice a da ništa niste kupili, imaćete osećaj da ne odlazite praznih ruku jer odnosite sa sobom onaj najvažniji deo Marsana – inspiraciju, kreativnost i onaj dobar osećaj da je sve moguće.

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!