Ljubljana

15.3.2018

Dragi dnevniče,

Dok kuckam po tastaturi i kroz prozor gledam sneg koji pada već x put ove godine, misli mi beže ka dalekim, šarenim i toplim enterijerima.

Ovako bi glasio loše napisan dnevnik jednog očajnog enterijeriste 😉 Jer je taj isti enterier freak čekao ceo februar i dobru polovinu marta da sunce grane i da konačno počne sa šmirglanjem i farbnjema starog nameštaj, lepljenjem tapeta, kačenjem mirisnih venčića i čuvenim prolećnim čišćenjem. Ok, lažem, ovog poslednjeg se i nije baš radovao ali što se mora nije teško logika.

Ali, avaj, vreme nikako da se popravi i tužni, mali enterijerista je svakim danom bio sve tužniji. Dok jednog dana nije spakovao svoje kofere, iznajmio stan prepun starog nameštaja u Lisabonu i dane provodio šmirglajući isti i ispijajući kafu na svom malenom ali sunčanom balkonu.

Ali ovakvih sretnih krajevama ima samo u bajkama. Rećićete. Da, klimnuo bi mali enterijerista „ali svima je dozvoljeno da maštaju i sanjaju“.

A, zapravo, i ne treba vam mnogo mašte – dovoljno je samo da bacite pogled na prolećne kolekcije giganata kao što su H&M i Zara i da se pred vama otvori ceo svet nebrojanih mogućnosti. I, iako sam Zara fan, moram priznati da će ovog proleća biti“mrtva trka“! 😉

I Zara i H&M su se potrudili da u naše domove unesu kvalitetan lan, ručno oslikane tanjire, pamučne peškire. I kod H&M i Zare su spretno koketirali sa ArtDecoom, pobrinuli se da imate kuću iz koje „puca pogled“, da ste okruženi zelenilom, spavate u mekanoj posteljini i budite se u udobnim pižamama.

Sad mi samo recite da vas sve to ne asocira na odmor.

A kako je on daleko pozivam vas da se udobno namestite i pogledate samnom neke od najboljih proizvoda koje nam proleće donosi…

pored toplog vremena, sunca i mirisa tek nabujalog zelenila ali na sve to ćemo, izgleda, još morati da pričekamo zato  SCROLL with me! 😉

H&M Home
Zara Home

 

Zara Home
Zara Home

H&M Home

*Sve fotografije su uzete sa Zara i H&M sajta i njihovo su vlasništvo