novogodisnje_dekoracije3

Vreme novogodišnjeg ukrašavanja (u mom slučaju kićenja) je moje omiljeno doba godine. Dizajnerski gledano. Da, svi mi volimo miris mora, vetar u kosi ali nijedan drugi mesec me ne inspiriše da isprobam sve one DIY projekte, ukrasim sve što dotaknem i totalno poludim (opet dizajnerski gledano) kao što to čini veseli decembar! Kada bismo moja bolja (lepša, pametnija…) polovina i ja imali predbračni ugovor u njemu bi pisalo samo jedno: bračni drug koji pokazuje sklonosti ka (pre) ranom ukrašavanju (to sam ja) stambene jedinice se moli od strane i na zahtev partnera u tom bračnom odnosu (to je on) da te sklonosti potisne sve do 10 dana pre početka božićnih i novogodišnjih praznika.

Srećom takav dokument ne postoji i ja već sredinom dosadnog i kišnog novembra mogu da počnem da razmišljam kako će moje okruženje izgledati decembra. Ove godine je to kombinacija bele, crne i zlatne inspirisana ornamentima sa secesijske zgrade i Klimtom. Izvini Schiele, ti dolaziš na red sledeće godine.

I iako jelka još uvek čeka na svoj božićni makeover u stanu je već prisutan duh decembra. Ne jedan od ona tri Dickensova već onaj četvrti – dobri duh novogodišnjeg ukrašavanja! Ukoliko želite da poseti i vas, uradite sledeće:

Osvetlite prostor

Obzirom da mrak pada već posle doručka (ok preterujem) što više svetla, tim bolje. Postavite svetiljke na prozore, nonšalantno ih bacite preko polica ili od njih napravite turšiju i stavite ih u prazne tegle koje ćete onda rasporediti po kuhinji i dnevnoj sobi.

Neka zamiriše

Ne morate baš svakog dana da pečete kolače kako bi vaš dom mirisao na cimet i pitu od jabuka. Kupite sveću čiji će miris naterati komšije da postanu ljubomorni na vaša svakodnevna pekarska umeća!

Sve što sija nije zlato

Može biti srebro, kristalna bela ili moja najnovija opsesija – bakar! Važno je da svetli.

Last but not least – preterujte! Ovo je doba godine kad to možete sebi da priuštite. Ionako nas verovatno čeka pastelno proleće i minimalističko leto zato je sad pravo vreme da iz sebe izbacite svo ono kindjurenje koje ste prikrivali i potiskivali  tokom cele godine.

Više raznih mogućnosti ukrašavanja za predstojeće praznike pronađite ovde.

Neka veseli decembar počne!

novogodisnje_dekoracije12

novogodisnje_dekoracije10

novogodisnje_dekoracije8

novogodisnje_dekoracije6

novogodisnje_dekoracije11

novogodisnje_dekoracije1