Šta se desi kada vaše dete nije više dete i polako ali sigurno ulazi u „one“ godine?

  • Razmišljate o kupovini većeg stana ne bi li imao mesto gde može da se skloni i TikTokuje do iznemoglosti
  • Razmišljate o uzimanju kredita za kupovinu kuće ne bi li vi imali mesto gde možete da se sklonite i slušate svoje stare Pearl Jam kasete ( da , još uvek ih imam)
  • Počnete da meditirate i naoružate se strpljenjem 

Kako ukrasiti sobu jednog tinejdžera

A možda možete da odete do prve farbare, kupite tri kantice JUB boje i za jedan vikend od dosadne dečije sobe napravite cool tinejdz oazu.
Verovatno razmišljate da na brzaka obavite posao i na zid nalepite poster Spider Mana, Fast and Furious ili nekog benda za koji prvi put čujete? 

Moj savet: DONT! Jer, ma koliko vaš novopečeni tinejdzer sada uzdiše za nekim bendom (to se i dalje radi, zar ne?) već sledeće godine u isto vreme taj isti bend može da bude passe. I onda šta – ponovo krečenje!

Kako je izgledala moja tinejdž soba

Još uvek se sećam kako sam delila sobu sa svojim 5 godina mladjim bratom. Oboje smo istovremeno bili u „umetničkoj fazi“: ja sam pravila minival i oblačila se u fluoroscentne boje a on je počeo da žvrlja po zidovima. Da bih sakrila ostatke tog „klinačkog“ ponašanja počela sam da, preko njegovih crteža, lepim postere.

NKOTB postere.

Oni koji su moje godiše, plus minus koja godina, znaće šta se krije iza ove skraćenice.

Onim mladjima neću ni da objašnjavam. 

Verujte mi da zid posle odlepljivanja tih silnih postera nikada više nije bio isti.

Praktični saveti

Zato: zaboravite na crteže, postere, nalepnice koje će vaše dete ubrzo prerasti i zanimljivu sobu stvorite koristeći zanimljive boje i šare. 

Najbolje od svega: da bi ovako ukrasili zid sobe, dovoljna je po jedna najmanja kantica JUB boje i jedan kolut zaštitne trake. I to je to. Na papiru nacrtajte gde koja boja ide, sve dobro oblepite, četku u ruke i zabavljajte se. A verujem da će se i vaš tinejdžer dobro zabavljati u ovako zanimljivoj sobi.

JUPOL GOLD JUMIX

PLAVA Freedom 220 (560 C)

ZELENA Vitality 40 (610 B)

ŽUTA Joy 65 (720 A)

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!