Mislim da vam ovu priču još nisam ispričala.

Kada smo Dejan I ja KONAČNO našli stan koji želimo da kupimo, veoma brzo smo se dogovorili kako ćemo da ga preuredimo. Pod brzo mislim: on je već posle prve posete iz glave nacrtao tloris, ja sam već znala gde će šta ići i koje ću boje i materijale koristiti.

Ostali su samo detalji. Naravno ako pod detalji računate dva meseca mukotrpnog rada, koordinisanje majstora, prepravljanje budžeta, menjanje materijala a, bogami, i rasporeda.

Ali to nije bilo toliko bitno zato što smo se oko svega toga slagali i sve smo radili zajedno. Za nas.

Spotakli smo se samo oko jedne, jedine stvari. I tu mislim BUKVALNO. Spotakli smo se o prag koji je kuhinju delio od dnevne sobe i trpezarije. Kada su jednom pali svi pregradni zidovi, shvatili smo da je pod u kuhinji viši od onog u dnevnom delu. Plus u kuhinji je po podu bio jeftin linoleum. Znate onaj iz 70ih. U dnevnoj sobi i trpezariji nalazio se stari parket kojeg sam ja htela, po svaku cenu, da sačuvam. Veoma volim stari parketi i za ovaj sam dobila potvrdu parketara da je kvalitetan. Ali bio je VEOMA oštećen. Mada i tu se još nisam dala.

Dejana je, sa druge strane, krenula da radi profesionalna deformacija: ne znam da li znate ali arhitekte mrze različite nivoe, pragove i stepenike zbog kojih možete da se spotaknete, paaa, jedno 10 puta u toku dana.

I prvi put u toku obnove lupio je VETO. Stari pod mora da leti, potrebno ga je zameniti novim.

Like za skoro 40 m2. Morali smo brzo da razmišljamo. Pitala sam našeg parketara gde imaju najbolji izbor i rekao je da odemo u Alpod I da ne brinemo zato što su oni dobro snabdeveni I da će sigurno imati dovoljno parketa za tu površinu. Ukoliko nemaju, mogu ga brzo naručiti.

I bio je upravu.

Ok, priznajem da smo se jedno tri puta vraćali. Ali samo zato što nismo bili sigurni iz prve. Mislim, 3 nedelje sam birala trpezarijski sto, nisam htela da jedan od NAJBITNIJIH elementa u stanu koji se, pritom, i NAJVIŠE VIDI, izaberem u 5 minuta. A zapravo sam mogla jer smo se, na kraju, odlučili za onaj prvi.

Ljubazni prodavači pomogli su nam da izaberemo i odgovarajuće letvice. Platili smo i za koji dan parket je već bio kod nas. Parketara smo već imali jer je u dečijim sobama ostao stari parket kojeg je on majstorski obnovio. Ali, da smo hteli, Alpod bi i tu uskočio i ponudio nam svoje stručne majstore.

I sada, kada se prvi zraci sunca pojave u našoj dnevnoj sobi i padnu na široke letvice, ja uvek pomislim samo jedno: drago mi je da je moj Dejan bio toliko tvrdoglav.

Ovde vam ostavljam link do svih njihovih prodajnih salona.

Na gornjem desnom meniju samo izabertite zemlju u kojoj živite i pronadjite vama najbliže prodajno mesto.

U nemojte da se zbunite zbog naziva Floorexperts jer to je Alpod.

Iako je ova objava sponzorisana, parket smo kupili mnogo pre nego što su me iz Alpoda kontaktirali za saradnju. Sve moje reči i mišljenja su autentična i iskrena.

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!