Smatram da nijedan prostor, stan, soba i kutak nisu suviše mali da ne bi bili dostojni naše pažnje.

Upravo zato i mali koraci i sasvim male izmene mogu da naparve VELIKU promenu.

Recimo: promenili ste zavese. Obojili ste trpezarijske stolice. Okačili ste sliku. Okačili ste ogledalo. Okačili ste…bilo šta.

I atmosfera u sobi se, u trenutku, promeni. Ponekad se soba čini ušuškanija. Plafon je viši. Ili je, jednostavno, samo prijatnije biti u tom prostoru pa primećujete da se sada duže zadržavate u njemu.

A nema lakšeg (i bržeg) načina da to postignete od boja. Idealno onih koje idu na zid. I to ceo!

Još letos sam završili Kasjinu sobu ali mi ovaj jedan prazan zid nije dao mira. Soba je veoma mala i uska i nekako sam znala da bi tu trebalo da postavim ogledalo kako bi svetlost igrala po sobi i učinila je većom i prozračnijom.

A i Kasja mi je veoma odlučno rekla da joj treba full size ogledalo.

Ali ogledalo na belom zidu bi odradlo možda samo trećinu posla. Trebale su mi boje! I zato sam sa oduševljenjem posegla za novom JUB bojom 2023. godine. Na moje iznenadjenje veoma se lepo uklopila sa bubble pink u Kasjinoj sobi ali i svim ostalim JUB bojama koje su mi ostale od prethodnih projekata.

Nedostajao mi je mural koji sam nacrtala u njihovoj prošloj dečijoj sobi i odlučila sam da ponovim priču. Ovog puta koristila sam samo velike oblike pošto je zid mali.

Da, tako je – dobro ste čuli. Ukoliko želite da „povećate“ sobu nemojte crtati ili lepiti tapete sa sitnim šarama pošto će to samo „usitniti“ sobu. Odlučite se za velike cvetove i hrabre boje. Napravite optičku varku i predjite i na plafon. Barem malo.

Ukoliko želite da ovako nešto ponovite kod kuće moj savet je: krenite od većih oblika, nacrtajte, obojite i onda dodajte male te tako kontrolišite koliko želite da vam mural bude zasićen. Možete se zadržati na samo jednom ili dva oblika a možete crtati sve dok ne dodjete kod komšije.

Izbor je vaš. Važno je da uživate i zabavljate se. I da dobro razmislite o paleti boja pre nego što počnete.

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!