kamini za toplinu doma
kamin kao središnji element u prostoru

Negde sa prvim veštačkim bundevicama po prodavnicama, čajem umesto hladne kafe i jaknicama preko letnjih haljinica meni krene u glavi ona Slađanina:

dolaaziii ziiimaaaa,

duuga i hladnaaaaaaa….

zatvori vraataaa, upali vatru

pada prvi sneg

E sad, vidite, treći stih je ovde ključan jer šta nas briga što dolazi zima kada imamo kamin.

To je, ako niste znali, zapravo poenta ove pesme. Kamin.

kamin kao središnji element u prostoru
nekada se život odvijao oko ognjišta, zašto se sada ne bi odvijao oko kamina

I kada je on već toliko bitan treba ga staviti u središte prostora. Život se nekada odvijao oko ognjišta, zašto se sada ne bi odvijao oko kamina. Na taj način svi ukućani mogu da uživaju u sjaju i pucketanju vatre a, ukoliko vam dodju gosti, uvek možete privući još koju stolicu i za njih. Što nikako ne bi mogli da uradite kada bi kamin smestili u ugao prostorije.

moderni kamini
parket i pločice se lepo dopunjuju, potrebno je samo pronaći pravu kombinaciju

Toplinu u prostoru postižete i pravim izborom poda. Dobar parket će uneti tolinu – onu pod vašim nogama ali i vizuelnu. Ukoliko, zbog praktičnih razloga, ne želite da se odreknete pločica, smestite ih u one delove stana kojima se više prolazi kao što je hodnik, predsoblje i deo oko kamina. Parket i pločice se dobro dopunjuju, morate samo da nadjete pravu kombinaciju boja i materijala.

enterijer sa kaminom
kad vidim ovaj enterijer meni odmah postane toplo oko srca

I kad smo već kod drveta, ono nije više rezervisano samo za pod. Ponovo smo se zagrejali za drvene panele. Oni u prirodnoj boji drveta će stvoriti ugodjaj skandinavske brvnare, ukoliko drvene panele obojite dobićete moderniju dekoraciju za zid. I dodatni zvučno i termo izolacioni sloj.

Na kraju vam samo ostaje da se ušuškate pod ćebence i uzmete neku dobru knjigu a ona Slađina zima može i da pričeka.

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!