Kažu da sve što želiš da uradiš

moraš prvo da odsanjaš.

Ja sam sanjala o novom stanu i većem kupatilu. Ne da nisam bila zadovoljna onim mojim malim, i da mi ono danas ne nedostaje, ali želela sam malo više mesta za kreativnost.

Sanjala sam o velikoj kadi, kupkama, tuširanju bez bojazni od poplave koja bi tom prilikom nastala.

Da budem potpuno iskrena sanjala sam i o tome da od kupatila napravim oazu mira i opuštanja i nekih moji rituala. Čitaj: WC i mašina za veš su tu nepoželjni.

Kupatilo nije veliko ali, odlukom da mašinu za veš postavimo u kuhinju, uspeli smo da ga ne opterećujemo i da damo mesta nekim drugim stvarima.

Kao, recimo, ovoj poprilično komfornoj Kolpasan kadi koja omogućava devojčicama da se veselo brčkaju (da, staju obe), meni da lebdim u oblaku pene i mirišljavih ulja a Dejanu da istu tu kadu nesmetano koristi kao tuš.

I to sve zato što je dugačka 170 cm, široka 75 a plitka svega 30 cm.

Kad smo već kod sanjanja i tuša, sanjanje je već pomalo kao planiranje. I ja sam tako isplanirala da se ovog puta odlučim za jednostavan i čist izgled bez vidnih cevi. Samo moćna tuš glava i svega tri dugmića za idealnu toplotu i jačinu vode te potpuno uživanje i prskanje.

I, naravno, niša za koju sam se lavovski izborila kod majstora. Kockica sreće na koju sam, u ovom kupatilu, posebno ponosna.

Mada, realno, najponosnija sam što, ni u jednom trnutku nisam odustajala od svoje ideje i kvaliteta. Jer, u kupatilu se, više nego igde drugde u stanu, kvalitet ili odsustvo istog, baš vidi.

I zato Kolpasan orman i lavabo linije Naomi. I iskreno bila je mrtva trka izmedju modernog dark concrete i natural wood nijanse ali sam se odlučila za ovu drugu jer sam htela da unesem malo topline u kupatilo. A to drvo uvek učini. Ne mislim ono kad ga naseckate pa potpalite…razumete me već.

Mesta za sve i svačije sitnice, provereno, dovoljno.

Lavabo je totalni smooth operater, čiste linije, maltene bez rube samo tamo gde nam najviše treba i u 80 cm dužine možemo da se uguramo ili nas tri devojčice kad peremo zube ili Dejan i ja. A Dejan zauzima poprilično mesta. Ovaj zavodnik dolazi u 6 veličina, lavabo ne Dejan, te ako imate mesta možete ići i sa dužom verzijom. Opet, lavaboa ne Dejana. On je dosegao svoj maksimum od skoro 2 m, više mu ne treba.

Postoje dve stvari koje su bile nužno potrebne ovom kupatilu…ok, ok meni ali kao što jedan istorijski lik reče: kupatilo to sam ja tako da vam dodje na isto. To su: staklene površine!

Veliko okruglo ogledalo OG 80 sa paljenjem svetla i regulisanjem intenziteta svetlosti na dodir – veoma praktično i ujedno zgodno za impresiranje gostiju. Drugo, ništa manje bitno staklo, je Polaris clean coat tuš paravan koji nam pomaže da prilikom tuširanja ne napravimo okean u kupatilu.

A kako mu samo ime kaže veoma je lak za čišćenje i održavanje.

I ono o čemu još nismo pričali a znam da ste hteli da pitate – PLOČICE.

Naručivanje pločica je bila jedna velika avantura – prvi put smo se odlučili da pločice naručimo online i, kako nam se, jelte, žurilo, nismo čekali da nam pošalju uzorke već smo išli na slepo. Ok, to možda nije dobar izraz za nekog ko je na sajtu pregledao sve moguće uglove i nijanse pomenutih pločica i onda naterao muža arhitektu da ih ubaci u render. Ali, da, bio je to popriličan rizik jer nismo ni znali da li će pločice stići na vreme i u jednom komadu. I jesu. A da li se rizik isplatio procenite sami.

I za kraj, kao što pesma kaže:

svet je lep kada sanjamo.

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!