Ovo je moja mlađa ćerka Kasja.

Kasja voli: slatkiše, knjige, životinje, posebno mace. Voli da se zeza, da se smeje i da trči.

Kasja ne voli: povrće, kada mora da sedi na miru za svojim pisaćim stolom. Zapravo kada bilo gde mora da sedi na miru. Posebno ne voli brokoli. I kad neko cmizdri.

I nikako ne voli bež dečije sobe. Znate one kojih je Instagram pun. Pa unutra SAMO drvene igračke (yeah right), mali ormarić u kojem staje SVA garderoba jedne devojčice (ahaaa), možda neka umetnička slika. Umireni tonovi za umirenu decu koja nikad ne viču, bacaju stvari na pod i ostavljaju otvorene tempere.

OK, ovo poslednje i meni ide na živce.

Ali to nije soba za moju Kasju. No sir. Kada sam je pitala koju bi boju za zidove njene sobe, odlučno je odgovorila: ROZE ali ne onu mirnu koju ti voliš.

Otišle smo zajedno do farbare i na JUB ton karti pokazala je na ovu JUPOL GOLD Passion 175 (820F).

Na onom malom kvadratiću u farbari izgledala je poprilično ok. Ali kada sam njome ofarbala ceo zid dobila sam iznenadni sugar rush. Jer predamnom je stajao zid bubble gum boje.

Kao da je neko sažvakao veliku Čunga lungu (remeber those?;)) i zalepio je svuda po zidu!

Brzo sam morala da promenim sva-četiri-zida-u-istoj-boji strategiju i da zid prekoputa obojim samo do pola. Ostala dva su ostala bela. Za sledeći premaz odlučila sam da je razblažim sa malo bele i to je već puno pomoglo.

Naravno Kasji nisam ništa rekla, da li ste ludi. To dete ima odlučnost generala, odmah bi me poslala na front. Ili po još jednu kanticu JUB farbe.

A zaboravila sam ono što uglavnom govorim svojim klijentima – deca imaju MNOGO stvari! I te stvari, pre ili kasnije, zauzmu većinu sobe.

Kada smo montirali krevet, police i radni sto ona žvaka roze je već delovala mnogo prijateljskije. I ćerkina odlučnost za odlučne boje je doprinela da i ja nastavim u istom maniru.

Pa sam tako odlučila da naše „stare“ (za Kasju sve što nije novo pada pod kategoriju staro, makar to bile i potpuno funkcionalni ormarići koje sam kupila pre tri godine) IKEA IVAR ormariće ofarbam.

U ROZE!

I crvenu!

I narandžastu!

I to sve zahvaljujući tome što mi je ostalo poprilično JUBIN dekora – boje za drvo na vodenoj osnovi, još od ovog projekta.

Malo lepljenja trake, malo farbanja i poprilično brzog sušenja i VOILA! Imate potpuno nov ormarić.

I znam šta se sad već svi pitate i da, ima, Kasja approved pečat! 😉

Kakvo dete, takva soba. Pa vi sad vidite šta ćete.

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!