Pod čijim ste vi trenutno uticajem? Oooo, nemojte mi sa onim: ničijim, ja sam/a odlučujem o svom životu. To je lepo čuti ali ne zavaravajte se. Na nas utiče vreme, vesti, muzika, boje. Neko je 90ih bio pod uticajem helanki u jarkim bojama, neko je sada (ponovo) pod tim istim uticajem.

Neko je pod uticajem brutalizma a neko pod uticajem impresionizma. Neko je, baš sad,a dok vi ovo čitate, pod uticajem reklame naručio nove patike.

A neko je pogledao dokumentarac o tome gde i ko te iste patike pravi pa je, pod uticajem, odlučio da ih više ne kupuje.

Ja, recimo, verujem da će pesma koju ujutru čujem preko radia u pekari uticati na to kakav će mi biti dan.

E sad svi znamo da ima ljudi koji su toliko dobri u tome šta rade da počinju da utiču i na druge i od toga žive. I ja sam počela da baš jednu takvu osobu pratim iz prostog razloga što sam dobila zadatak da za nju kreiram enterijer.

Poznatoj slovenačkoj infuenserki je bila potrebna pomoć oko uklapanja njenih želja i ideja pri renoviranju kuće, konkretno kuhinje, dnevne i trpezarije.

Tako da sam, i pre nego što sam dobila sve mere, tlocrt i želje, skočila na Ajdin IG profil, da je malo bolje upoznam.

Ok, ok znam šta ćete reći: Instagram nije realan život. Slažem se. Ali jeste dobar pokazatelj kako se predstavljamo svetu, govori dosta o našoj estetici, kako provodimo vreme, čemu poklanjamo pažnju. U krajnjoj liniji i filteri koje koristite dosta govore o vama – da li volite jake boje, da li uopšte volite boje, da li je sve svedeno ili sve puca i pršti.

Iako Ajdu nisam nikada uživo upoznala želela sam da za nju stvorim enterijer koji će oslikavati njen stil i u kojem će se ona i njena porodica dobro osećati.

Dogovorile smo se da kreiramo jednostavnu, klasičnu kuhinju u kojoj će većina onih sitnih kuhinjskih potrebština biti sakrivena.

Trebalo je negde smestiti i grdosiju od frižidera kao i specijalno mesto za kafu.

Paleta boja: mirna nežna a, opet, ne i dosadna sa malo blinga u vidu mesinganih elemenata koje sam ravnomerno rasporedila po sobi.

Vodila sam se Ajdinim željama i potrebama za ovaj prostor a i bojama i estetikom sa njenog instagram profila.

Kad bolje razmislim, možda sam i ja bila malo pod uticajem. 😉

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!