novogodišnji DIY

To vam dodje nešto kao obojeni program.

Ili: mama? U koloru?! 🙂

E tako bih ja mogla da kažem: novogodišnji praznici u boji?! Pa zar se to u ovo doba veštačkih jelki koje su ukrašene jednom, jedinom bojom ukrasa, sme?

Naravno!

obojeni praznici sa JUBINom

Ovo je, zapravo, samo kreativan način da upgradujete ukrase koje već imate i vreme, koje ste namenili gledanju svih mogućih serija, namenite zabavnom uradisam/a projektu.

Kao što znate, zagovornik sam vintage ukrasa, kićenja na veliko te na način koji vama odgovara.

novogodišnji ukrasi sa JUBINom

I zato nikako ne savetujem da ove godine odbacite sve vaše stare ukrase i kupite gomilu novih. Ali uvek možete da ih osvežite ukrasima koje ste napravili sami i to od prirodnih materijala.

Šta će vam trebati:

  • konac
  • makaze
  • drvene kuglice sa rupom
  • slamčice
  • plastične čaše
  • pomorandže
  • lovorov list
  • četkica
  • JUBIN dekor boje
ukrasi od sušenih pomorandži

Dan pre nego što planirate izgradu ukrasa isecite pomorandže na tanke kolutove i pecite ih u rerni na najnižoj temperaturi 6 do 8 sati. Pazite da se pomoradnže u potpunosti osuše jer će se, u suprotnom, do sledeće godine pokvariti.

JUBIN dekorativna boja

Kupite JUBIN dekorativnu boju u vašim omiljenim nijansama. Ja to nisam znala ali ovu boju koja je bez mirisa i nije štetna za okolinu, možete da naručite u bilo kojoj boji sa JUB ton karte.

Da, dobro ste čuli, to znači da možete da birate izmedju 515 nijansi!

obojeni praznici

Ja sam se odlučila za

PLAVU FREEDOM 155 (550A)

CRVENU PASSION 35 (790A)

ROZE PASSION 10 (780B)

JUBIN

JUBIN je boja na vodenoj osnovi za drvo i metal i kao takva se veoma lako nanosi. Kako je ovaj proizvod neškodljiv za okolinu i korisnika njome se mogu farbati dečije drvene igračke pa čak i košnice. To znači da i mi možemo mirne savesti da obojimo naše ukrase za jelku.

novogodišnji DIY

Za ovaj postupak koristila sam običnu tanku četkicu a slamčice i plastične čaše poslužile su za sušenje obojenih drvenih kuglica.

novogodišnji uradisam ukrasi

Dok se JUBIn farba suši, što će biti veoma brzo, mi možemo da napravimo kićanku koristeći deblji konac. Kićanku ćemo zavezati dužim koncem na koji ćemo nizati obojene drvene kuglice, suve pomorandže i lovorov list.

I to vam je, dragi moji kreativci, to.

novogodišnji DIY ukrasi
novogodišnji DIY ukrasi

Zato, sledeći put kada pomislite kako bi jelku trebalo da ukrasite samo jednom bojom i jednim tipom dekoracije, setite se svih onih vama dragih ukrasa i boja i pronađite i za njih mesto na jelci.

Kreativice vam žele vesele, zdrave, šarene i kreativne praznike.

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!