A gde bi inače i bili?

Neki ne smeju da izlaze, neki ne žele da izlaze a neki, čak i da je sve ok, ne bi izašli i odlepili se od svoje jelke čak i da dele besplatne vaze.

Ok, vintage Thonet stolice.

Kolače?

Ostaviću ovde prazno mesto _______ pa vi sami upišite šta je vama bitno.

novogodisnja dekoracija

Ali shvatate već, mnogi od nas se, čak i da nije ovakva gov*i*a godina, početkom decembra pa sve negde do sredine januara ionako ne bi nigde pomerali.

I pokušali bi da od svog stana naprave svetlucavo, šareno, mirišljavo i toplo utočište.

A za to nam je potrebno samo malo dobre volje, nešto ukrasa i lampica i „All I want for Xmas“ na repeat.

UKRASI NISU SAMO ZA JELKU

kako ukrasiti hodnik za praznike

Naravno da ćete najviše svoje pažnje usmeriti baš na jelku ali to ne znači da i (pre) ostali delovi vašeg doma ne zaslužuju malo novogodišnjeg blinga.

moj stan za praznike

Pronađite one kutke u vašem stanu pored kojih najviše prolazite i „bacite“ na njih malo zelenila u vidu grančica jelke ili eukaliptusa.

novogodisnja dekoracija stana

Ne samo da će te se obradovati svaku put kad tu prođete, već će vas i miris te male zelene instalacije osvežiti i ohrabriti da nastavite sa svojim dnevnim obavezama bilo da je reč o završetku nekog važnog projekta, usisavanju ili pravljenju palačinki.

MALI NOVOGODIŠNJI TRIKOVI

trikovi za ukrašavanje

Još jedan jednostavan trik?

Sve one ukrase koji ne zavše na jelci rasporedite po policama, komodama ili okačite da vise ispred prozora. Možete njima napuniti činije, vaze, ukrasne tanjire ili ih okačiti za garnišne. Gledajte samo da ih ravnomerno rasporedite tako da se po nešto od ukrasa i lampica nađe u svakoj prostoriji u stanu.

HO HO HO A NE LET’S DISCO EFEKAT

novogodisnja dekoracija

Da bi dobili onaj HO HO HO a ne Let’s DISCO efekat pre nego što krenete da kitite odlučite se za jednu kombinaciju boja i držite se toga od venca na hodniku pa sve do dnevne sobe.

uradi sam novogodišnja dekoracija

Ja sam ove godine odlučila da izbacim tradicionalnu crvenu i svoje sam stare ukrase „osvežila“ niskom od drvenih perlica koje sam sama ofarbala i nanizala.

moj stan

Venčiće koje isto sama pravim rasporedila sam svuda po stanu – onaj najveći se smestio na ulaznim vratima a manje sam okačila da vise ispred prozora u dečijoj i dnevnoj sobi.

novogodisnja dekoracija stana

Alternativa tome su mali venčići napravljeni od grančica jelke koje ćete rasporediti po prozorima te okačiti na ulazna vrata. Čisto da komšije znaju da sa vama nema zaj*ba*anja! 😉

THE JELKA

novogodišnja jelka

I, naravno, ništa bez jelke. Može biti velika, mala, prava, veštačka, zelena, bela, napravljena od grančica ili ona koja preti da će se proširiti kod komšije – važno je da je tu.

novogodišnji ukrasi

I da se i sa četrdeset istih takvih Novih godina i dalje ložite da će se nekako čarobno ispod iste te jelke i za vas naći poklon.

novogodišnji pokloni

Koji niste vi kupili. I uvili u papir. Koji ste, opet vi kupili i sami ukrasili. I onda čekali da preostali ukućani zaspu da bi vi sve to postavili ispod jelke.

Da bi se, onda, ujutru prijatno iznenadili… kako ste i ove godine uspeli sve da završitena vreme.

Ali ok je sve to. Zato što, na kraju krajeva, svoj dom ukrašavate, ne zbog komšija, Pinteresta, Instagrama sledbenika, već zbog sebe i svih onih dragih ljudi sa kojima delite svoj dom.

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!