Znate kako kažu:

mala deca – mali problemi

velika deca – veliki problemi.


Kod kupatila je jednačina obrnuto srazmerna:što manje kupatilo, to veći problemi.


Verujte mi, posle dve nedelje renoviranja, to mogu sa velikom sigurnošću da vam tvrdim. 

Kreativno kupatilo

Da li vas zanimaju svi prljavi (prljavštine je bilo na sve strane) i zanimljivi detalji u vezi sa obnovom mog malog kupatila?

Tako sam i mislila.

KAKO JE SVE POČELO

Kreativno kupatilo - BEFORE

Tako što sam ja bacila pogled na kupatilo od svega 3 m2 i pomislila: ovo ne bi trebalo da bude tako teško. A ni skupo. 

Prevarila sam se.

Jer, vidite – koliko god da je kupatilo malo, ukoliko je staro, treba promeniti sve cevi, odstraniti sve staro, kupiti i instalirati novo, sve popločati. 
Uštedećete na materijalu ali ne i na rukama. Ja sam, doduše, imala tu sreću da sam dobila majstora sa zlatnim rukama koji je odradio gotovo sve sam.

Kreativno kupatilo 3D model

Čovek je morao jer za dve osobe sa sve burgijama, glet masama, siporeks blokovima i ostalim zanimljivostima jednostavno nije bilo mesta.


PLAN I PROMENA PLANA

Kreativno kupatilo 3D model
3D model mog budućeg kupatila


Krenula sam, onako kako uvek treba krenuti, sanjareći otvorenih očiju: napravila moodboard, nacrt, odabir materijala i opreme pa čak pozvala i Dejana da mi uradi ovaj poprilično realan 3D model. 

I onda se planeta razbolela od nekog nepoznatog virusa. 

Kreativno kupatilo

Dobavljači pločica iz Španije su imali pametnija posla nego da meni dostave pišljivih 10 kutija a morala sam da zaboravim na ovu warm sunset nijansu Grohe tuša jer je i njegov dolazak bio neizvestan. 


Čim je sve koliko – toliko proradilo, pozvala sam svoje majstore, u jednom danu našla i naručila nove pločice a i GROHE mi je izašao u susret i za tili čas dobavio sve što sam isplanirala od opreme, samo u klasičnoj hrome varijanti. 


RADOVI I ZAPLETI

Renoviranje kupatila

U mojoj glavi Freddie je pevao Don’t stop me now i izgledalo je kao da me ništa ne može zaustaviti.

A onda sam naletela na zid. 

Bukvalno. 

Kreativno kupatilo - tuš

Ispostavilo se da zid na kojem sam isplanirala da stoji tuš ima, ne jedan, već dva ventilaciona kanala i praktično je polušupalj. A zid koji je bio idealan za dve omanje niše je bio opasno blizu dimnjaka. „Možemo da stavimo tuš na drugi zid a na niše možete da zaboravite!“

Ili

Kreativno kupatilo - renoviranje


Ovo ili čekate kod majstora sa istom onom strepnjom sa kojom čekate na neku drugu dijagnozu kod doktora jer ona prva baš i ne zvuči povoljno po vas.
„Možemo da dozidamo zid ali ćemo vam „pojesti“ deo kade. I dodatno će da vas košta“
Naravno da hoće, mislim se ja. Jer, vidite, kad renovirate uvek ali uvek prekoračite budzet. To vam je neka vrsta gradjevinskog Murffija: ako postoji greda koja ne sme da se ruši naletećete na nju baš tamo gde ne treba.
Nešto tako, kapirate već.


DIZAJN, PLOČICE I TUŠ KOJI POMERA GLAVU

Polaganje pločica


Ali zašto kukati i prolivati suze na tek osušene zidove kad možete da se bavite nekim mnogo lepšim i zanimljivijim stvarima. 
Jer je posle nedelju dana bušenja,menjanja cevi, popunjavanja rupa, gletovanja i hidroizolacije KONAČNO došla nedelja čiste zabave.

Barem što se mene tiče.

Moj majstor je i dalje imao pune ruke posla i mislim da mu, kada je video da sam za pod izabrala ove heksagonalne pločice sa različitim šarama, uopšte nije bilo zabavno.

Da mu olakšam, za zidove sam izabrala ove jednostavne plave pločice te odlučila da ih poredjam što pravilnije kako bi bilo što manje sečenja i mogle bi da stanu cele u gotovo svakom redu u kupatilu. 

GROHE tuš


Ukoliko ste me pratili preko Instagrama mogli ste da vidite da sam se, uz vašu veliku pomoć, odlučila za jednu nišu sa desne strane tuša.

Predlagali ste da stavim po jednu nišu na obe strane tuša da bi imala što više mesta za sve bočice što je bio predlog na mestu. Ali mi se nije dopalo da razbijam zid (u bukvalnom i prenesenom značenju) na dva mesta. A i odlučila sam da ne preterujem sa brojem izloženih predmeta – ionako devojčice i ja koristimo jedan šampon, balzam i gel za tuširanje.

Kreativno kupatilo AFTER

Sve ostalo će jednostavno morati da se smesti u ovaj Hemnes ormarić. 

Grohe lavabo i slavina

A na njegovom vrhu – ovaj prelepi GROHE lavabočije su obline toliko seksi da ne možete da prestanete da zurite u njega. Do te mere da gotovo i ne primetite ovu jednostavnu ali elegantnu GROHE slavinu

Priču nastavljamo u sredu.

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!