Kada sam krenula sa planovima za kupatilo bila sam sigurna u tri stvari:

  • želim kadu a ne walk in zbog mojih devojčica / ne želim staklenu pregradu na kojoj se skuplja kamenac čim odvrnete vodu – umesto toga staviću neku zabavnu zavesu
  • ne želim pločice na svim zidovima u kupatilu: pravim kupatilo a ne bazen. Pločice će ići samo na onim zidovima koji su u dodiru sa vodom
  • i stvar oko koje nikada ali nikada ne treba praviti kompromis: želim KVALITETAN tuš, LEPOG izgleda koji se JEDNOSTAVNO koristi

Upravo sam pomislila da ovo više zvuči kao tražim muža oglas a ne karakteristike dobrog tuša. Mada se u suštini to dvoje i ne razlikuje mnogo. 

GROHE Euphoria sistem tuš

NJEGOVO VISOČANSTVO – TUŠ

Ne volim glomazne tuševe koji nude 100 i jednu funkciju od kojih 99 nikada neću koristiti. Dajte mi dva dugmeta, toplu i hladnu vodu i ne komplikujte!

GROHE tuš - elegantan i jednostavan za korišćenje

I, iako ovaj GROHE Euphoria sistem tuš ima samo dve ručke, zapravo nudi pregršt mogućnosti. Na levoj je donji – gornji tuš a na desnoj topla – hladna voda. Sa tim što postoji sigurnosno dugme koje onemogućava da toplota vode pređe željenih 38 stepeni što dođe veoma zgodno kad imate dvoje dece u kući koje vole da se tuširaju same i same „nameštaju“ vodu.

Čak i tu postoji caka: kad jednom namestite vodu tuš to zapamti i sledeći put ne morate sve iz početka. Sama glava tuša nudi tri vrste mlaza vode od kojih je nama omiljeni „letnja kiša“ mood. Naime, moja mladja ćerka se boji tih velikih tuševa koji imaju jak mlaz i upravo zbog toga sam često, da bih joj oprala kosu, morala da punim kadu ili je, kao u dobra stara vremena, polivam čančetom. Srećom ne više jer ovaj GROHE tuš nudi veoma nežan mlaz koji čak i moja mlađa Kasja odobrava a sama glava tuša može da se okreće što u, ovako malom kupatilu, baš dobro dođe.

Skoro pa da vam dođe da pod tušem zapevate Cukića „kao letnje kiiišeee.

Skoro.

KUDA I CAR IDE PEŠKE…

Ali, ako mene pitate, najbolja stvar u ovom kupatilu je – WC šolja.

GROHE Essence WC monoblock

Da, dobro ste čuli.

Ne njegovo visočanstvo tuš, ne lavabo lepotan i ne fancy pločice.

Već jednostavan WC.

Koji samo na prvi pogled izgleda jednostavno.

Jer kad podignete soft close dasku shvatite da ova WC šolja nema onu klasičnu ivicu koja je dušu dala za svu prljavštinu i nečistoću.

GROHE Essence WC monoblock

Nema tog sredstva koje može da zadje baš tamo i sve to očisti. Kod ovog GROHE monobloka vam takvo čišćenje zapravo i ne treba jer, kao što rekoh, te grozne ivice nema a mlaz vode izlazi iz dve rupice – po jedna na svakoj strani, i tako nema  nikakve prljavštine koju treba besomučno ribati.

DZABA STE KREČILI

Kao što rekoh: neki su zidovi u kupatilu ostali bez pločica.

Kreativno kupatilo - lavabo i ogledalo

To vizuelno rastereti prostor a rastereti i vaš novčanik. U tom slučaju, pogotovo kad se radi o ovako maloj kvadraturi, možete da izmaštate neke kvalitetnije i skuplje pločice a da preostatak zidova ofarbate u neku zanimljivu boju.

Recimo curry žutu. Ili sam barem ja mislila da je to prava nijansa za moje kupatilo. Ispostavilo se da baš i nije.

Ovde moram da još jednom ponovim ono što ponavljam od kada sam počela da pišem blog: ne bojte se boje!
Da, možete se zeznuti kao ja i izabrati neku pogrešnu nijansu ali znate šta: već sledećeg dana možete otići do prve farbare i kupiti neku drugu boju.

Kreativno kupatilo - zidovi bez pločica

I to je upravo ono što sam ja uradila. Žuta je ostala samo na nekim fotkama i kao jedna štrafta iza ogledala. Podsetnik da se ne smem bojati da pravim greške.

I živim sa njima.

IKEA Stockholm ogledalo

A da – ogledalo je moralo da bude okruglo da razbije sve te prave linije u kupatilu. A, ako mene pitate, moralo je da bude i Stockholm jer jedino ono ima ovaj zadebljan okvir na kojem mogu da stavljam sitnice AKA sakupljače prašine.

Kreativno kupatilo
GROHE Essence slavina


Nekoliko novih, mirišljavih peškira, terazzo držač za četkice (jer why not), vazica sa cvećem i, da li je moguće, kupatilo je završeno?

Ali čekajte, ima još!

Čitamo se ponovo u petak.

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!