Da li sam vam zaista ispričala sve, baš sve, u vezi sa renoviranjem mog kupatila?
Ne.

Ima tu još mnogo zanimljivih i manje zanimljivih detalja.

ofarbala sam mali, stari radijator u golubije sivu
sive cevi i roza zid

Recimo to da sam odlučila da uštedim i zadržim mali, stari radijator te ga samo obojim  u golubije sivu boju. Kao i cevi koje, sad ovako obojene, uokviruju ovaj rozikast zid. Slično kao i cevi u dečijoj sobi.

umetnost u kupatilu - zašto da ne?

Činjenica je da sam umesto ovih planiranih polica, zbog bojazni da će suviše opteretiti prostor, okačila dve slike and call it a day.

tuš zavesa umesto staklene pregrade

I dalje bih želela da moje kupatilo krase lanene zavese za tuširanje ali i ove iz JYSKa veoma dobro vrše svoju funkciju.

SUZE, SMEH I POGREŠNA BOJA ZIDOVA

Ono što, ni na društvenim mrežama, nisam objavljivala je da sam jednom prilikom ustala usred noći i otišla u obližnju kafanu da piškim jer WC šolja ni taj dan nije bila montirana a ja sam mislila da ću, kao velika devojčica, izdržati do jutra.


omiljen deo mog kupatilo

Plakala sam noć pre polaganja pločica jer sam još jednom prošla kroz nacrte i izračunala da ih možda neće biti dovoljno. Srećom, prevarila sam se i čak je i ostala po jedna kutija što je uvek dobro jer nikada ne znate da li ćete neku pločicu morati da zamenite a, ako proizvodjač kojim slučajem prestane da ih pravi, vi imate svoj stash.


zidovi u kupatilu bez pločica

Iako je majstor majstorski okrečio kupatilo u žutu, pošto sam ja odlučila da promenim boju, kupatilo sam sledećeg dana okrečila sama jer nisam htela da  čovek popravlja moje greške.

Mnogo sam se smejala, pomalo plakala i poprilično nervirala.

Da li bih nešto promenila? Ni jednu, jedinu stvar.

RAČUNICA

It’s the final countdown!

podne pločice u mom kreativnom kupatilu

Neću vam pisati koliko me je celokupna renovacija koštala jer je dobar deo tih troškova otišao majstorima u ruke a majstori različito naplaćuju svoje usluge. Takodje ovde u Sloveniji to sve mnogo više košta nego u Hrvatskoj ili Srbiji. Znači, ako imate nekog veštog  majstora u kući – već ste smanjili svoje troškove. Finalna računica zavisi i od samog izbora materijala: pločice se kreću od 5 do 50 EUR po kvadratu. Moje su podne bile skupe (50 EUR po kvadratu) ali sam naručila samo 2 kutije tako da je neki moj predlog: ako ne možete sebi da priuštite skupe pločice, uradite samo jedan deo zida ili, kao u mom slučaju, pod u nekim zanimljivim (a samim tim obično i skupljim pločicama) a za preostali deo kupatila izaberite nešto jednostavnije i jeftinije.

Ono na čemu definitivno ne treba štedeti je kvalitetan tuš (oko 800 EUR), slavina (oko 250 EUR) i lavabo (oko 300 EUR). Rekla bih da su WC šolje sve iste i da tu ne treba komplikovati ali, ukoliko ste čitali moju prošlu objavu, videli ste da i to nije baš tačno te da je dobra WC šolja itekako bitan deo kupatila.

LINKOVI


Ovde vam ostavljam sve potrebne linkove i zahvaljujem vam da ste ustrajali samnom i kada sam renovirala kupatilo i sada kada sam pisala ove duge objave.


Čitamo se i renoviramo zajedno uskoro.

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!