Možda mislite da je obnova malog kupatila nešto što se odradi lako jer:  koliko truda vam treba da sredite  2,72 m2?

Verujte mnogo više nego što mislite. Mala kupatila su VELIKI izazov. U njih treba smestiti sve potrebno a, opet, raspored elemenata mora da bude funkcionalan. I svaki centimetar je važan zato uvek treba dobro da razmislite gde će šta da stoji te, da se shodno tome, odlučite za pravilan odabir elemenata.

Kod ovog kupatil je odmah jasno da je najbitnije pronaći tuš odgovarajuće veličine. I ne samo to, već razmislite kako ćete i sa koje strane u njega ući.

Srećom, Kolpasan nudi zaista ogroman izbor tuš kada najrazličitijih veličina kao i tuš kabina kod kojih možete da se odlučite za klasično otvaranje vrata, klizeće ili „harmonika“.

Ja sam se odlučila za model POLARIS fold D W black koji nudi opciju i klasičnog i harmonika otvaranja što je bio spas za ovako malo kupatilo.

A dvaput sam odahnula kada sam shvatila da mogu da izaberem okvire u crnoj boji koji će se slagati sa modernim crnim slavinama i tušom.

Preko potrebno mesto za odlaganje smešteno je  u ormariću Alexis sa lavaboom LUX 380 ON GLOSS. A ceo kutak dopunjen je ovalnim ogledalom MILO, čije zaobljene linije omekšaju pravilne linije preostalog kupatila.

Obično napravimo grešku i male prostorije odenemo u jednostavne bele pločice od poda pa sve do plafona. Da ne kažem od glave do pete. Smatramo da će bela boja učiniti da prostor izgleda svetlije i veće. Istina je da često takve prostorije deluju suviše hladno i ne baš prostrano. Zato su u ovom kupatilu zidovi sivi i lepo se slažu sa zelenim  ormarićem. Pločice na podu imaju diskretnu šaru a pločice u obliku trouglova na zidu u tuš kabine prave zanimljiv oblik te tako doprinose razigranosti ovog malog kupatila.

Koje ne izgleda ni malo dosadno i malo, zar ne? 😉

Liked it? Take a second to support Irena on Patreon!